8 De tweede avond van de Zesdaagse werd opgeschrikt door een val van enkele G-sporters.
Wannes Nimmegeers De tweede avond van de Zesdaagse werd opgeschrikt door een val van enkele G-sporters.

G-sporter Bosmans liep na zware val in Zesdaagse van Gent complexe beenbreuk op en ging al onder het mes, spoedig herstel voor Schelfhout

Diederick Schelfhout en Kris Bosmans kennen het medische verdict na hun valpartij in de Zesdaagse van Gent. Bosmans liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en ging deze ochtend al onder het mes. Schelfhout kampt met een breuk in de zijkant van een ruggenwervel. 

Na de zware valpartijen van Mark Cavendish en Gerben Thijssen dinsdagavond op de Zesdaagse van Gent gingen gisteravond G-sporters Diederik Schelfhout en Kris Bosmans hard tegen de grond. De twee paralympische renners werden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Gent, waar breuken bij beide renners werden vastgesteld. Vooral Bosmans is er erg aan toe.

De dubbele wereldkampioen liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en werd deze ochtend geopereerd. Er staat hem een lange revalidatie te wachten. Diederick Schelfhout liep een breuk op in de zijkant van een rugwervel en kreeg enkele hechtingen, maar de dokters voorspellen voor hem een spoedig herstel.

De twee kwamen gisteravond met elkaar in aanraking tijdens de 1000 meter teamsprint en werden door hun hoge snelheid over de afsluiting in de tribune en het publiek gekatapulteerd. Een toeschouwer raakte licht gewond bij de valpartij. 

Eerder op de avond was er ook een valpartij van de Nederlandse damestandem met Larissa Klaassen (visuele beperking) en Imke Brommer (pilote). De dames gingen onderuit in de 500m tijdrit en werden overbracht naar het AZ Jan Palfijn. Beiden houden er een lichte hersenschudding, enkele kneuzingen en schaafwonden aan over.

8
Wannes Nimmegeers
8
Wannes Nimmegeers
8
Wannes Nimmegeers
8
Wannes Nimmegeers
8
Wannes Nimmegeers
8
Wannes Nimmegeers
8 RV
RV RV

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rik cappelle

    Een baanfiets van 9 kilo waar ga je die nog vinden Dave Florizone ? Blijkbaar heb jij niet veel benul van baanfietsen of denk je dat de full-carbons minder sterk zijn ? En a propos praktisch alle fietsen wegen even zwaar op de piste.

  • rik cappelle

    Ongeveer een 20tal jaar geleden eens exact hetzelfde meegemaakt tijdens het kamp v Belgie ploegkoers bij de beloften in Het Kuipke toen Iljo nog junior was denk ik. Wie het weer was weet ik niet meer maar de renner lag tussen de 5de en 6de rij stoeltjes bij mijn vrouw en haar vriendin ! Wetende dat de balustrade een 40tal cm vooruit gebogen hangt over de piste is het bijna niet denkbaar hoe zoiets kan gebeuren.

Lees meer