2 De Gendt weet wat winnen is.
Photo News De Gendt weet wat winnen is.

De Gendt begint aan eerste van drie grote rondes: “In Giro meteen mikken op winst”

Thomas De Gendt zal dit jaar zijn kans wagen in de drie grote rondes. De renner van Lotto-Soudal vat de uitdaging in de Giro aan met de nodige ambitie. 

"Gedurende de voorbije jaren reed ik steeds twee grote rondes", verklaarde hij. "Omdat Adam Hansen ze telkens alle drie reed, wou ik dat ook ooit eens proberen. Het doel is natuurlijk om de drie rondes uit te rijden, maar niet enkel dat. Ik wil er namelijk ook goed presteren. In de Giro mik ik op een ritzege. Als dat lukt, is mijn seizoen al voor de helft geslaagd. In het hooggebergte is het heel moeilijk om te winnen, maar toch heb ik er reeds mooie prestaties geleverd. Ik heb heel wat ritten aangestipt die mogelijk interessant kunnen zijn, maar veel hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop."

"Ik hou ook het bergklassement in de gaten", vervolgde hij. "Ik heb gekeken waar de meeste punten te verdienen zijn. Het is niet echt een doel op zich voor mij, maar dat kan het wel nog worden. Het is echter zo dat als je vier of vijf dagen specifiek op dat klassement focust, je kansen op ritwinst slinken.” 

2
Photo News

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer