Photo News

Greipel: "Ben heel trots op mijn team"

Voor André Greipel was het vandaag de vierde etappezege in zijn carrière in de Giro. Eerder won hij telkens een rit bij zijn deelnames in 2008, 2010 en 2015. "Ik ben heel trots op deze overwinning", sprak de Duitser van Lotto-Soudal na afloop. "Een zege met dank aan de ploeg."

"Voor de start was er overleg in de teambus en gaf ik aan dat het een etappe op mijn maat was, met een licht hellende finish", aldus Greipel. "Het team geloofde in mij, leverde hard werk om de vluchters te grijpen. Eerst stak Jelle Vanendert een handje toe bij Giant-Alpecin, daarna ook nog Tim Wellens en Lars Bak. Op het eind kreeg ik nog een geweldige Jürgen Roelandts in steun die de laatste kilometers op kop sleurde."

Op anderhalve kilometer was Greipel zelf aan zet. "Het was een kwestie van het juiste wiel zoeken en niet ingesloten te raken. Even werd ik nog lichtjes opgehouden door die valpartij van Rein Taaramae in de laatste bocht, maar daarna kwam alles goed. Ik wachtte mijn moment af, zag een gaatje met nog 300 meter te gaan. Even was er twijfel bij de anderen, maar ik besloot om mijn kans te gaan en haalde het hier. Ik ben zeer blij en trots op mijn team."

Lees meer