AFP

Quintana: "Ben geen mysterie meer voor publiek"

Nairo Quintana zette vandaag een grote stap richting eindzege in de Giro. De 24-jarige Colombiaan boekte zijn tweede ritzege en telt nu al 3'07" voorsprong op zijn landgenoot Rigoberto Uran.

Na de commotie rond de afdaling op de Stelvio eerder deze week wilde Quintana bewijzen dat hij de rechtmatige houder is van de roze trui. "Er waren de vragen van de journalisten, het publiek wilde spektakel", verwees hij naar de heisa van de voorbije dagen. "Daarom wilde ik hier winnen. Ik wist dat ik dat kon en dat ik op die manier nog een stapje dichter bij de eindzege kon komen."

Familie
Bovendien was de Colombiaan nog dat tikkeltje meer gemotiveerd door de aanwezigheid van zijn familie. "Zij hebben me kracht gegeven om hier een tandje bij te steken."

Zoncolan
Zaterdag staat de laatste zware bergetappe op het programma. "Ik heb de Zoncolan al verkend", aldus de berggeit van Movistar. "Ik weet min of meer wat me te wachten staat, want door de sneeuw kon ik alleen maar het eerste gedeelte verkennen. Het is een veeleisende klim, maar daar hou ik van. Zaterdag wordt de beslissende dag in de Giro. Ik heb een sterk team en ga mijn best doen om deze rittenwedstrijd aan mijn palmares toe te voegen."

Voor hij vorig jaar tweede werd in de Tour de France, was Quintana nog relatief onbekend. "Ik kwam naar hier om te bevestigen. Nu ben ik geen mysterie meer voor het publiek."

Lees meer