3
AP

Quintana: "Verschil gemaakt op laatste beklimming"

De Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) pleegde dinsdag in de loodzware zestiende etappe van de Giro een ware machtsgreep. Quintana reed in barre weersomstandigheden de concurrentie aan diggelen en nam zo de roze leiderstrui over van zijn landgenoot Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step), die als negende over de streep kwam.

"In de afdaling van de Stelvio ontsnapten er enkele renners en dan moet je snel zijn. Ik heb de sprong gemaakt en toen we beneden waren, merkte ik dat we een mooie voorsprong hadden. Vervolgens heb ik tijdens de laatste beklimming het verschil kunnen maken. Ik ben op eigen tempo richting Val Martello gereden, maar heb wel het maximum gegeven. Meer zat er niet in", aldus een tevreden Quintana.

"Sinds het begin van het seizoen wil ik tonen dat mijn tweede plaats van vorig jaar in de Tour geen toevalstreffer was. Tijdens deze Giro heb ik redelijk wat problemen gehad, maar nooit heb ik de hoop opgegeven. Ik moet mijn ploegmaats wel bedanken, want zij hebben me altijd bijgestaan."

3
GETTY
3
PHOTO_NEWS

Lees meer