7
TDW

Roze Nibali heeft volgende grote doel al in vizier en het is niet de Tour

Het zag er nooit naar uit dat hij de Ronde van Italië kon of zou winnen, maar in twee monsterlijke bergetappes heeft Vincenzo Nibali de klus toch geklaard. De 31-jarige Italiaan tuurt na een periode van veel kritiek en twijfels opnieuw door een roze bril en met de wind in de zeilen begint hij al aan de voorbereiding van het tweede deel van het seizoen. Komende zomer liggen er namelijk enkele heerlijk versnaperingen te wachten.

De Ronde van Frankrijk natuurlijk, twee jaar geleden nog glansrijk gewonnen door de 'Haai van Messina', maar het hoofddoel van de Siciliaan van Astana is de wegrit van de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Die staat op 6 augustus op het programma, daags na de openingsceremonie. Nibali wil in topvorm aan de start verschijnen, hij ziet de Tour zelfs als voorbereiding op de Spelen. "Mijn bedoeling is om de Ronde van Frankrijk te rijden met het oog op de Olympische Spelen. Dat is een heel belangrijke afspraak voor mij en de Tour is een bepalend onderdeel van mijn opbouw naar Rio."

In dienst van Aru (of niet?)
Al staat er eerst wel een korte rustperiode op het programma alvorens Nibali opnieuw van jetje geeft: "Het is van belang om eerst goed te herstellen en weer volop energie te krijgen." In de Tour zal de tweevoudige winnaar van de Giro in de schaduw staan van kopman en landgenoot Fabio Aru. Al wil Nibali toch bekijken tot wat hij zelf in staat is. "Ik zal proberen om in vorm te zijn, maar als je twee grote rittenkoersen na elkaar afwerkt, is dat niet evident. In het verleden heeft Alberto Contador het een paar keer geprobeerd, maar dat was niet eenvoudig."

7
TDW
7
Photo News
7
TDW
7
TDW
7
TDW
7
Photo News

Lees meer