4 Kan Dumoulin zich weer de beste tonen in de Giro?
AP Kan Dumoulin zich weer de beste tonen in de Giro?

Tim Wellens hoopt op Nederlandse eindzege in de Giro: “Ik gun het Tom Dumoulin”

Hij is er zelf niet bij volgende week tijdens de Giro (meedoen? surf snel naar www.goudengiro.be!), maar dat belet Tim Wellens niet om voor ons zijn kijk te geven op de nakende Ronde van Italië. De Lotto Soudal-renner, ritwinnaar in 2016 en 2018, hoopt op een eindzege van Tom Dumoulin. “Hij is heel sympathiek, ik wens hem alle succes toe.”

Tim Wellens is net terug van Dubai. “Vakantie, maar ik heb het nuttige aan het aangename gekoppeld. De fiets was mee, ik heb wat dingen uitgeprobeerd”, vertelt hij ons. Wellens is er komende week niet bij in Bologna. Nochtans won hij in 2016 en 2018 een rit. Met andere woorden: volgend jaar opnieuw prijs voor Tim Wellens?

WELLENS: “(lacht) Het zou kunnen. Ik rij die echt graag, de Giro. Het is wat minder druk dan de Tour, minder stress, het parcours is meestal mooier, voor renners als mij zijn er ook meer mogelijkheden, is het iets makkelijker om te presteren.”
En toch rij je de Tour. Leg dat eens uit?
“Het was sowieso kiezen tussen Giro en Tour. Twee grote rondes rijden in één seizoen is toch wat aan de hoge kant. En ook al is de Giro superleuk, de Tour is toch nog belangrijker. Op zich zou de keuze moeilijk zijn, maar aangezien de start van de Tour in Brussel is, was de keuze snel gemaakt.”

4 Tim Wellens.
BELGA Tim Wellens.

Is het niet jammer dat je je goede benen van het voorjaar niet meteen kan verzilveren in Italië?

“Natuurlijk is dat spijtig, maar ik zal lang niet de enige zijn die met goede benen even op rust gaat denk ik (lacht). Ik ga in de Tour probéren een rit te winnen. Heel moeilijk en ik heb geen idee waar of wanneer ik het zou kunnen doen, anders zou ik het wel zeggen. Het is nog even hé? (knipoog)”

Wie mogen we verwachten van Lotto Soudal in de Giro?

“Caleb Ewan en Thomas De Gendt. Ewan blijft een van de snelste spurters in de wereld, met hem hebben we de grootste kans op een ritzege. En met Thomas zit je eigenlijk altijd en overal goed. Hij zal heel veel in beeld zijn, wie weet in de blauwe trui (die van beste klimmer, red.)”

4 Tim Wellens in het spoor van Tom Dumoulin.
Photo News Tim Wellens in het spoor van Tom Dumoulin.

Je vergeet Victor Campenaerts?

“Ah, oei. Ik was vergeten dat Victor de Giro rijdt (lacht). Zijn er tijdritten? Ja, dan heeft ook hij een grote kans op een ritzege natuurlijk. Dat hij zelf schrik heeft van Roglic? Die gaat voor het klassement en kan zich dus geen mindere dag permitteren. Da’s Victors grote voordeel. Hij kan het de dag voor zo’n tijdrit gerust wat kalmer aan doen.”

Klassementsambities hebben ze niet bij Lotto. Wie mag de Giro dan wel winnen?

“Hopelijk doet Tom Dumoulin het. Ik heb een erg goede band met hem. Tom is een heel sympathieke renner, ik wens hem alle succes toe. Ook Roglic gun ik het wel.”

Ok. Dus voor onze Gouden Giro-ploeg onthouden we vijf namen: Ewan, De Gendt, Campenaerts, Dumoulin en Roglic. Staat genoteerd. Bedankt en veel succes in de Tour!

4 Tim Wellens.
GMAX AGENCY Tim Wellens.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANS CORNELIS

    Wellens is einde contract bij Lotto.

Lees meer