Dumoulin in een eerste reactie bij Merijn Casteleyn.
Rv Dumoulin in een eerste reactie bij Merijn Casteleyn.

VIDEO. Dumoulin reageert na zijn opgave: “Het was tegen beter weten in”

Tom Dumoulin heeft voor het eerst gereageerd na zijn opgave in de Ronde van Italië. VTM-journalist Merijn Casteleyn kon de Nederlander strikken. “Ik ben tegen beter weten in toch gestart, ja.” 

Veel langer dan enkele kilometers duurde de vijfde Giro-etappe naar Terracina niet voor Tom Dumoulin. De kopman van Team Sunweb ondervond nog te veel last aan zijn knie na zijn val gisteren. “Mijn knie heeft een flinke tik gehad. Nu staat hij dik en opgezwollen. Ik kon geen kracht meer zetten”, vertelde de Nederlander in een eerste reactie. 

“Ik had de rollen op mijn kamer staan en voor het slapengaan deed ik nog een paar pedaalslagen. Dat ging best wel goed, dus ging ik met een gerust hart slapen. Vanochtend probeerde ik het nog een keer. Ook toen ging het eigenlijk wel goed. Toen ik op de trappers ging staan, voelde ik plots een enorme pijnscheut. Ik probeerde daarna even hoger in vermogen te gaan. Ook zitten, maar ja...” 

Dat Dumoulin nu alles op de Tour zet, wil hij nog niet gezegd hebben. “Dat weet ik op dit moment nog niet. Ik wil nu vooral gewoon naar huis om even bij te komen. Dit eerst verwerken en dan zien we wel weer verder.”

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    Grote kans dat de patellapees ook geraakt is door de impact.De pijnscheut bij het stappen zegt daarin al veel, idem de zwelling op en rond de knieschijf. En blij zijn dat die wonde niet dieper was, want dit was van zo'n remschijf. Meestal zijn dat zeer lelijke wonden.

  • Didier BRIGLIA

    Pech Tom je ging hem toch winnen,maar nu eerst vlug herstellen en terug werken naar de top.Hopelijk win je nog dit jaar een grote ronde.Zo niet zal je volgend jaar de Giro winnen.

Lees meer