2
Trek Factory Racing

Weylandt 3 jaar dood maar nog steeds op bus Trek

Het is vandaag dag op dag 3 jaar geleden dat onze landgenoot Wouter Weylandt in de Giro het leven liet. Voor aanvang van de 97e Ronde van Italië staan heel wat renners en wielerfans op Twitter nog eens stil bij het tragisch overlijden van de goedlachse Gentenaar. Ook zijn team Trek Factory Racing heeft hem voor eeuwig in het hart gesloten met een vermelding op de teambus.

Het is een moment dat voor eeuwig in het geheugen van menig wielerfanaat gegrift staat: op 9 mei 2011 maakte de toen 26-jarige Wouter Weylandt een dodelijke val in de afdaling van de Passo del Bocco in de derde etappe van de roze rittenkoers. De onfortuinlijke Weylandt bleef met zijn pedaal achter een muurtje haken, kwam ten val en schoof twintig meter over het asfalt. Bij de tuimelperte liep de snelle man van het toenmalige Team Leopard-Trek (nu Trek Factory Racing) een fatale schedelbreuk op. De Giro-dokter stelde nog alles in het werk om hem te reanimeren maar tevergeefs.

Het overlijden van Weylandt dompelde niet alleen 'La Corsa Rosa' maar ook het volledige peloton en wielerminnend Vlaanderen in diepe rouw. Drie jaar later is al wie de wielersport een warm hart toedraagt onze landgenoot nog lang niet vergeten. Voor aanvang van de 97e Giro, die toevallig dag op dag 3 jaar na het overlijden van de Gentenaar van start gaat, staan heel wat renners en fans nog eens stil bij die tragische 9 mei 2011. Het bewijst nog maar eens hoe hecht de grote (wieler)familie van renners en supporters wel is.

2 In het Nederlandse Middelburg zijn ze nog niet vergeten hoe Weylandt in 2010 de derde Giro-etappe op Nederlandse bodem won.
EPA In het Nederlandse Middelburg zijn ze nog niet vergeten hoe Weylandt in 2010 de derde Giro-etappe op Nederlandse bodem won.

Lees meer