De Lotto-ploeg op stage in december vorig jaar.
Photo News De Lotto-ploeg op stage in december vorig jaar.

Grenzen Spanje binnenkort weer open: wielrenners kunnen weer voorzichtig denken aan hoogtestages

De rollen in de huiskamer of Vlaamse wegen even achterlaten? Met het vooruitzicht dat reizen naar Spanje binnenkort weer mogelijk wordt, mogen wielrenners voorzichtig weer denken aan hoogtestage. 

De vulkaan El Teide op Tenerife is de vaste uitvalsbasis voor veel wielerploegen. Nu de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangekondigd dat over een maand de grenzen waarschijnlijk weer open gaan, kunnen wielrenners weer voorzichtig denken aan hoogtestages. Vaste klant op de Teide is de Jumbo-Visma-ploeg van Wout van Aert. Maar Merijn Zeeman, sportief directeur, denkt niet dat zijn renners de eerste gasten zullen zijn. “We wachten nog een paar weken af met het plannen van hoogtestages, want vliegen blijft moeilijk.”

Ook bij Ineos houden ze de reisvoorschriften vanuit Spanje in de gaten en ploegleider Servais Knaven denkt dat het mogelijk moet zijn om in juli weer hoogtestages in te plannen. “We houden rekening met verschillende scenario’s en in Europa zijn meer mogelijkheden voor hoogtestages. Alle voorgaande jaren zijn we op El Teide geweest. Renners en trainers zijn er graag. Het is een plek die ze gewend zijn en trainingen zijn daar vertrouwd. De vraag is wel wie in staat zijn om af te reizen.” De Ineos-renners wonen namelijk verspreid over de hele wereld. Tour-winnaars Chris Froome en Geraint Thomas wonen in Monaco, terwijl titelverdediger Egan Bernal in Colombia zit. Knaven: “In Europa lijkt het nu wat vrijer te worden, maar in Zuid-Amerika gelden op dit moment nog strengere regels.”

Een hoogtestage zou een welkome afwisseling zijn voor de Belgische wielrenners. Zo trainden Jasper Stuyven, Tim Wellens en Philippe Gilbert twee maanden (17 maart - 11 mei) op rollen in hun kot in Monaco. Ook Greg Van Avermaet is fan van een hoogtestage.

Lees ook:

Van Avermaet, Wellens en Stuyven begrijpen positief effect rollentraining op conditie, maar… “wonderen doet het niet”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer