nabeschouwing

HERBELEEF hoe Kittel laatste Belgische koers van Tom Boonen opluisterde met vijfde zege in zes jaar


  • 105de editie van stokoude Scheldeprijs
  • 202 kilometer op maat van de sprinters
  • Start uitzonderlijk in Mol ter ere van Boonen
  • Kittel mikt op vijfde zege, geen Cavendish

highlights

alle berichten

202

Wie anders dan MARCEL KITTEL!
Door die massale valpartij is het een flink uitgedund pakketje dat de degens kruist, maar niemand is opgewassen tegen de oppermachtige Marcel Kittel. Hij léék van veel te ver te moeten aangaan, maar haalt het desondanks met de vingers in de neus. Wat een succes voor Quick-Step, wat een afscheid voor Tom Boonen! Viviani is tweede, Bouhanni derde. Roelandts is eerste Belg op plaats vier.

201

De beelden van de gigantische valpartij:

199

MASSALE CRASH IN PELOTON!
En daar gaan ze als dominosteentjes tegen de vlakte en het is een crash vooraan in het pak hoor. Tom Boonen en zijn trein zijn ontsnapt aan het onheil en ook Peter Sagan heeft zich overeind weten te houden. André Greipel is wel een van de slachtoffers, helemaal kansloos...

198

Aanschouw de werken van Tom Boonen:

197

Boonen en Stybar met de rode loper
Impressionant beukwerk van Quick-Step, dat alles perfect doet in dienst van Marcel Kittel. Dit mag in feite niet mislopen straks, maar het is wel nog 5 kilometer en dus kan er nog véél gebeuren. Laat ons hopen dat een massale crash achterwege blijft dit jaar...

195

Gaat Tyler Farrar zich eens mengen?
De winnaar van 2010 lijkt zin te hebben in een uitgelezen sprintersfeestje want Dimension Data meldt zich in de spits. Wordt het de Amerikaanse Gentenaar Farrar gezien de afwezigheid van Mark Cavendish? Ook Mark Renshaw is natuurlijk snel, we zijn benieuwd.

193

Pelucchi kan niet meer volgen
Bij Bora-Hansgrohe lijkt het er niet bepaald op dat Peter Sagan zelf gaat sprinten en het zal ook niet de Italiaan Matteo Pelucchi worden want die wordt op dit eigenste ogenblik gelost, het gaat te hard voor de sprinter. Dan maar alles op Erik Baska of toch diens landgenoot Sagan?

191

Quick-Step meldt zich aan het front
De meest indrukwekkende trein moet in principe van de mannen van Marcel Kittel en Tom Boonen komen en ze zitten al waar ze moeten zitten, weliswaar nog ietwat in de luwte. De 36-jarige Boonen in zijn laatste koers in België als sprintloods? Het kan!

188

Katusha en AG2R bepalen het tempo
Twee teams die nu niet bepaald dé topsprinter in de rangen hebben, leiden de dans in het peloton. Katusha doet het voor onze landgenoot Baptiste Planckaert en beschikt met Jenthe Biermans over nog een andere snelle en vooral jonge Belg. AG2R heeft Oliver Naesen in koers, maar dat is nu niet bepaald een topsprinter. Al kan hij zich zeker plaatsen.

185

Bel rinkelt voor slotronde!
Een allerlaatste verkenning van de intussen bekende Churchilllaan, we duiken met een gegroepeerd pak de slotronde in. Niks of niemand lijkt een massasprint of WK voor sprinters nog in de weg te staan. Of waagt nog iemand zijn kans?

180

Het is zover: peloton slokt laatste duo op
Het zijn de Russen van Katusha die het laatste gaatje dichten op de dappere ridders Zhupa en Ligthart. Laatstgenoemde dolt nog even met een wielertoerist die op het fietspad probeert van hetzelfde tempo te ontwikkelen. Met dat verschil dat onze twee leiders wel al bijna 180 kilometer op kop hebben gereden.

177

Albanees Zhupa geeft van jetje
Voor wie hem nog niet kende: aangename kennismaking met de kleine en gedrongen spierbundel Eugert Zhupa. De Albanese kampioen in het rood heeft op de kasseien van de Broekstraat nog overschot en rijdt Steels, Veuchelen en Stassen los uit het wiel. Enkel Pim Ligthart, een man met heel wat inhoud, wil van geen wijken weten.

173

En toen waren ze nog met vijf...
De natuurlijke selectie is volop ingezet want we zijn in de spits onze landgenoot Christophe Prémont van Veranda's Willems-Crelan en de Duitser Marco Mathis van Katusha kwijt. Dat betekent nog vijf stuks: Zhupa, Ligthart, Veuchelen, Stassen en Steels. 20 seconden, het zijn vogels voor de kat.

170

Matti Breschel is zijn zadel kwijt
Penibele situatie voor de Deense sterkhouder van Astana want de 32-jarige Breschel rijdt rond zonder zadel en dat levert op Twitter de nodige beeldjes op. De ploegmakker van Laurens De Vreese was in 2010 aan het feest in Dwars door Vlaanderen, hij lijkt zijn beste jaren al eventjes gehad te hebben.

166

Pim Ligthart kan goeie benen niet verstoppen
Het verval is een feit vooraan en er zijn enkele jongens die duidelijk nog iets meer in de tank hebben dan anderen. De sterkste mannen in de kopgroep zijn niet toevallig de al eerder aangehaalde kerels Eugert Zhupa en Pim Ligthart. Ze geven er een ferme snok aan.

TDW

163

Het liedje van vluchters is bijna uitgezongen
Nog een kleine minuut voor onze zeven avontuurlijk aangelegde mannen, die mogen terugblikken op een m ooie onderneming. Intussen komt ook Tom Boonen weer aansluiten na het doen van zijn behoefte. Op die manier lijkt hij helemaal klaar voor de finale, nog 35 kilometer.

158

Onheilsprofeet of realist ex-renner Zonneveld?

153

Lekke band voor Greipel!
Bij Lotto-Soudal is het even alle hens aan dek want kopman André Greipel staat geparkeerd met een leegloper. Gelukkig verloopt de wissel vlotjes en zo kan 'De Gorilla' zonder problemen zijn plaatsje weer innemen. Peter Sagan speelt intussen voor waterdrager en nam uitgebreid de tijd voor een sanitaire stop, ook de natuur roept al eens.

148

Valpartij schrikt het peloton op
De nervositeit stijgt zienderogen met de lokale ronden in aantocht en zo krijgen we een eerste crash te zien. De slachtoffers luistere naar de namen Timo Roosen (LottoNL), Nico Denz (AG2R) en de rappe Phil Bauhaus, dat zou weleens het speerpunt van Team Sunweb kunnen worden.

143

'Accidentje' tijdens de Scheldeprijs:

140

Slecht nieuws voor Sep Vanmarcke
Eén man waar Tom Boonen in Parijs-Roubaix zondag al geen rekening moet mee houden, is Sep Vanmarcke. De kasseistamper van Cannondale heeft nog te veel last van zijn zware crash in de Ronde van Vlaanderen en moet zijn favoriete wedstrijd missen. Een serieuze domper voor eeuwige pechvogel Sep. Lees er HIER alles over!

135

Lotto en Sky geven er al een lap op
Op de kasseitjes een stevige versnelling van de Belgische roodhemden met een bedrijvige Lars Ytting Bak, de 37-jarige Deen blijft een certitude bij Lotto. Bij de Britten van Sky is het Luke Rowe die attent de honneurs waarneemt. De Welshman zit mogelijk al met zijn gedachten bij zondag.

130

Is het eindelijk eens prijs voor Lotto?
Terwijl Quick-Step floreert en nog nageniet van die schitterende solo van Philippe Gilbert in de Ronde likken ze bij Lotto-Soudal de wonden. Het is andermaal niet het voorjaar van de ploeg van Marc Sergeant. Maar het kan snel keren natuurlijk, wie weet doorbreekt André Greipel vandaag wel de droogte. De Duitse kampioen is tuk op een zege.

125

"Ik noem deze koers al de GP Marcel Kittel"
Een van de grote uitdagers van Kittel straks, is ene Nacer Bouhanni. De 26-jarige ex-bokser van Cofidis moet in staat zijn om de blonde Duitser het vuur aan de schenen te leggen, maar bij zijn ploeg beseffen ze dat het lastig wordt om te winnen: "Deze koers is Kittel op het lijf geschreven. Ik noem deze koers eigenlijk al de GP Marcel Kittel", klinkt het bij ploegleider Christian Guiberteau.

120

2'20", bonus van de leiders blijft slinken
In het peloton is alles netjes onder controle en heel wat teams zetten een mannetje in om er zeker van te zijn dat er straks geen sprake is van een misrekening. Quick-Step blijft ook attent op de voorposten koersen. Tim Declercq is naar intussen goede gewoonte de eerste die de kastanjes uit het vuur mag halen.

110

Kent u nog laatste Belgische winnaar voor Boonen?
De Scheldeprijs is een koers voor sprinters en dus mag het eigenlijk niet verbazen dat de Belgen de voorbije jaren amper aan het feest waren. Onze laatste landgenoot op de erelijst is niet toevallig man van de dag Tom Boonen. De snelste in 2004 en 2006. Een jaar voor de eerste zege van 'Tornado Tom' ging Ludovic Capelle aan de haal met de bloemen. En opvallend: dat was niet in een massasprint.

105

Ook pechvogel Bakelants komt kijkje nemen
Door een sleutelbeenbreuk geen Jan Bakelants in koers, al is de Scheldeprijs nu ook niet meteen zijn ding. De 31-jarige puncher en vrijbuiter van AG2R is echter wel nieuwsgierig en komt samen met vriendin Daphne en dochtertje Julia het Belgische afscheid van Tom Boonen meepikken. Normaal gezien zat hij nu in het Baskenland.

100

Nog minder dan 100 kilometer knallen
We zijn intussen al over halfweg, langzaam maar zeker zal iedereen uit zijn lenteslaapje ontwaken. Benieuwd wie Marcel Kittel straks het vuur aan de schenen kan leggen. Aan snelle mannen alvast geen gebrek met Bouhanni, Démare, Greipel, Viviani, Groenewegen, Dupont en Theuns.

90

Ligthart en Zhupa, twee stevige bonken
'Fredje' Veuchelen kan voorin niet alleen rekenen op drie landgenoten, met de Nederlander Pim Ligthart (ex-Lotto) en de Albanese krachtpatser Eugert Zhupa heeft hij ook nog eens twee flink uit de kluiten gewassen kompanen mee.

Eerstgenoemde oude bekende komt intussen uit voor Roompot, onze vriend Zhupa reed twee jaar geleden een apocalyptische Gent-Wevelgem uit op een 23ste plaats. Saillant detail: ze finishten slechts met 39. Hij is intussen dan ook flink vertrouwd met het Vlaamse werk.

TDW
TDW

85

Wie zijn de interessante namen vooraan?
Nu we daar toch nog ruimschoots te tijd voor hebben, even inzoomen op onze kopgroep. Want er zijn toch enkele leuke namen op post. Te beginnen met Frederik Veuchelen. Hij wordt er straks 39, maar is nog altijd een garantie op het betere aanvalswerk. De veteraan van Wanty won in 2006 verrassend Dwars door Vlaanderen, hét hoogtepunt van zijn carrière.

82

Ook de grapjes blijven niet achterwege op Twitter:

80

Kampioen Tom Boonen zelf aan het woord

76

Voorgift van 7 aanvallers al geslonken
Ze zullen wel nog een poos voorop peddelen, maar de kopgroep bestaande uit zeven pionnen is toch al wat van z'n glans kwijt. Van vijf minuten is al een tijd geen sprake meer, wat nog rest is drie minuten en een klets. Nog eens de namen: Mathis, Ligthart, Prémont, Steels, Zhupa, Veuchelen en Stassen.

74

Pech voor Marcel Kittel!
Van de duivel gesproken, de topfavoriet en de man die zichzelf straks kan opvolgen, wordt getroffen door pech. Gelukkig is het nog ruim 100 kilometer tot de aankomst. Paniek is dan ook overbodig bij Quick-Step. Er lijkt ook een plasje in het spel, of hoe interpreteert u deze tweet?

69

Kittel: "Blij dat ik dit mag meemaken"
Hij is de man die het feestgedruis straks pas helemaal compleet kan maken voor Tom Boonen en Marcel Kittel genoot voor de start met volle teugen van alle aandacht voor zijn afzwaaiende ploegmakker. "Iedereen is hier voor Tom, dit is dan ook zijn thuis. Ik ben blij dat ik dit mag meemaken, dat ik kan deelnemen aan zijn laatste koers in België. Winnen straks? Ja dat is ons doel, we gaan er alles aan doen om de klus te klaren. Ik ken de koers erg goed en de finale is gewoon hetzelfde. We gaan er met z'n allen intens van genieten."

TDW
TDW

65

Iederéén wil Boonen op speciale wijze uitzwaaien
Aan creatieve geesten duidelijk geen gebrek in de Kempen en omstreken. Elke wielerfan wil Tom Boonen op zijn manier bedanken voor al die geweldige momenten en sportieve hoogtepunten. Dit is nu al een dag om nooit meer te vergeten. Wat gaat dat zondag geven...

57

Zoek vooral niet naar Mark Cavendish
De kans dat Kittel straks opnieuw een feestje bouwt, wordt nog wat groter door de afwezigheid van zijn grote rivaal 'Cav'. De Manxman forceerde in Schoten zijn grote doorbraak, dat was in 2007 oftewel exact tien jaar geleden. Hij zit intussen ook al aan drie stuks. De reden voor zijn forfait? We tasten in het duister. Volgens ploegleider Roger Hammond van Dimension Data zou er geen blessure in het spel zijn. Maar intussen klinkt er een ander geluid:

52

Nummertje vijf voor Marcel Kittel?
Alle aandacht gaat bij Quick-Step Floors uiteraard uit naar 'local hero' Tom Boonen, maar de kans dat hij straks wint, is bijzonder klein. Alles op zondag en vandaag alle hens aan dek om Marcel Kittel aan zijn vijfde overwinning te helpen. De Duitse sprinter is al alleen recordhouder, maar kan nog wat meer op eenzame hoogte komen.

45

We zitten tijdje gebeiteld met 7 leiders
Vijf minuten is intussen het verschil tussen het peloton met een genietende Tom Boonen en de vroege vluchters. U hoeft zich dus nog geen zorgen te maken, de grote debatten hebt u zeker en vast nog niet gemist. Niet iedereen is trouwens even gelukkig met de Scheldeprijs in Schoten want de koers zorgt voor praktische ongemakken:

35

Tiens, wie heeft dit gedaan op Wikipedia?
Een grapjas heeft zich blijkbaar goed geamuseerd want op Wikipedia stond gisteren te lezen dat Tom Boonen Parijs-Roubaix van aanstaande zondag al gewonnen heeft. Toch een beetje voorbarig als u het ons vraagt. Het verhaal van het vel en de beer weet u wel...

Wikipedia

30

En zo steelt Sagan weer de show

25

Opgelet, duimspijkers op de weg!
De wedstrijdjury waarschuwt de renners voor een lading duimspijkers die door een individu op het fietspad zijn gegooid. Wil de persoon in kwestie zo vermijden dat het peloton nog op het fietspad koerst? Voorzichtigheid is dus geboden en vooral op de weg blijven.

20

Dit beeld zullen we niet vaak meer zien

15

Al bijna drie minuten voor kopgroep
In het peloton is het wapenstilstand, een beetje naar goede gewoonte in deze Scheldeprijs. De messen worden pas geslepen diep in de finale. 4 van de 7 leiders zijn trouwens Belgen met Steels, Prémont, Veuchelen en Stassen. Vreemde eend in de bijt is Eugert Zhupa, de Albanese kampioen van Wilier Triestina, de ploeg van Pozzato.

5

Zeven spitsmuizen op post mét Belgen
Zoals verwacht hebben we niet lang moeten wachten op het eerste aanvalsgeweld en met zeven hebben ze zich losgerukt uit het peloton. Wie zijn erbij? Marco Mathis, Pim Ligthart, Christophe Prémont, Stijn Steels, 'Fredje' Veuchelen, Julien Stassen en Eugert Zhupa.

0

En we zijn nu ook echt vertrokken!
Genoeg gepalaverd en gebabbeld, het is tijd om de beuk erin te gooien. Tom Boonen en zijn maats mogen zich zo dadelijk vast en zeker aan het eerste aanvalsgeweld verwachten. Welke landgenoten en buitenlanders durven het aan om al meteen weg te schieten?

0

Aanschouw de prachtfiets van Tom Boonen:

0

Opa Boonen geeft startschot in geboortedorp:

0

En ze zijn vertrokken, op naar Schoten!

0

Speech, speech, speech! Boonen doet het
Op het startpodium had de volksheld uit Balen natuurlijk ook nog een mooi afscheidwoordje in petto voor zijn fans: "Iedereen echt van harte bedankt om heel mijn carrière zo hard voor mij te supporteren. Vandaag gaan we proberen een mooi koerske te rijden en dan zondag nog één keer alles op alles. Ik hoop dat jullie trouwens allemaal naar mijn afscheid komen, dat gaat héél plezant worden."

Sporza

0

Iedereen wil een stukje 'Tommeke'
De publieke belangstelling is enorm, er lijkt een volksfeest in de maak daar in Mol. En natuurlijk gaat alle aandacht uit naar steracteur, sterartiest Tom Boonen. De tweevoudige winnaar van de Scheldeprijs wordt aangeklampt door pers en publiek, de foto's spreken boekdelen.

JDK
JDK
JDK

0

Ook politici zijn Tom Boonen niet vergeten
"Go, go, go champ!" Ook politicus van Open Vld en staatssecretaris in de federale regering Philippe De Backer heeft mooie woorden over voor Tom Boonen. Hij is natuurlijk ook in de wolken met het feit dat 'Tornado Tom' nog een laatste keer door eigen streeks mag koersen:

0

Prachtige geste van Peter Sagan
Zijn veelbesproken crash in de finale van de Ronde van Vlaanderen zindert ongetwijfeld nog na, maar toch is de wereldkampioen vandaag trouw op post. Peter Sagan wil immers het afscheid van Tom Boonen niet missen, de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne start uit respect voor onze Belgische wielerkampioen, is dat niet mooi?

JDK

0

Burgemeester van Mol apetrots
Een Scheldeprijs op het lijf geschreven van Tom Boonen zou je kunnen zeggen want de start in zijn Mol en de openingsfase in de Kempen zijn één groot eerbetoon aan de afscheidnemende 'Bom van Balen'. De burgemeester van Mol steekt zijn bewondering alvast niet onder stoelen of banken: "We zijn heel trots want Tom is een coureur die veel voor ons betekent. We zullen hem dan ook in de bloemetjes zetten."

0

Ook tweeling Boonen present
De dochtertjes van Boonen zijn ook van de partij. Helpen tweeling Valentine en Jacqueline 'papa Tom' aan een goede prestatie? Op een overwinning van 'Tornado Tom' zullen ze echter niet moeten rekenen. Marcel Kittel is vandaag de verwachte kopman bij Quick-Step Floors.

JDK

0

Boonen ontzettend populair
Boonen wordt meteen bij het verlaten van zijn hotel in Mol, op weg naar de start van de Scheldeprijs, aangeklampt door zijn trouwe fans. Het is dan ook zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem.

JDK
JDK

voorbeschouwing

Drie dagen na een onvergetelijke Ronde van Vlaanderen met Philippe Gilbert als winnaar richten we de blik al op een stevige portie ander wielergeweld. In Schoten en omstreken krijgen de renners immers al de Scheldeprijs voorgeschoteld. De oude sprinterskoers is toe aan zijn 105de editie en het wordt een 'specialleke'. Niet in het minst voor Tom Boonen, die toe is aan zijn allerlaatste koers in eigen land. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij want het startschot wordt vandaag niet gegeven in Antwerpen, maar wél in Mol. Gepaster kan een eerbetoon aan onze 'Tornado Tom' niet zijn.

Of de 36-jarige Boonen in aanmerking komt voor een derde zege valt te betwijfelen want bij Quick-Step Floors hebben ze ook ene Marcel Kittel in de rangen. De Duitse sprintbom is met vier zeges alleen recordhouder en kan zich vandaag nog wat uitdrukkelijker op eenzame hoogte spurten. Maar er is natuurlijk voldoende rap volk aanwezig dat de blonde ploegmakker van de afscheidnemende Boonen figuurlijk stokken in de wielen zal willen steken. Om er maar 10 te noemen: wereldkampioen Sagan, Greipel, Démare, Bouhanni, Theuns, Groenewegen, Viviani, McLay, Dupont en Wippert. Opvallende afwezige: Mark Cavendish, drievoudig laureaat in Schoten.

Wordt het een vijfde keer Kittel of wordt de aalvlugge Duitser afgetroefd door een van de vele concurrenten? U komt het LIVE te weten bij HLN.be vanaf 12u15!

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA

Deelnemerslijst:

Quick-Step Floors (Bel):

1. Marcel Kittel (Dui); 2. Tom Boonen; 3. Tim Declercq; 4. Iljo Keisse; 5. Davide Martinelli (Ita); 6. Fabio Sabatini (Ita); 7. Zdenek Stybar (Tsj); 8. Matteo Trentin (Ita)

Bora-Hansgrohe (Dui):

11. Peter Sagan (Slk); 12. Pascal Ackermann (Dui); 13. Erik Baska (Slk); 14. Michal Kolar (Slk); 15. Matteo Pelucchi (Ita); 16. Christoph Pfingsten (Dui); 17. Andreas Schillinger (Dui); 18. Rüdiger Selig (Dui)

Lotto Soudal (Bel):

21. André Greipel (Dui); 22. Lars Ytting Bak (Den); 23. Tony Gallopin (Fra); 24. Moreno Hofland (Ned); 25. Nikolas Maes; 26. Jürgen Roelandts; 27. Marcel Sieberg (Dui); 28. Jelle Wallays

AG2R-La Mondiale (Fra):

31. Oliver Naesen; 32. Gediminas Bagdonas (Lit); 33. Rudy Barbier (Fra); 34. Nico Denz (Dui); 35. Julien Duval (Fra); 36. Alexis Gougeard (Fra); 37. Hugo Houle (Can); 38. Stijn Vandenbergh

Astana (Kaz):

41. Riccardo Minali (Ita); 42. Zhandos Bizhigitov (Kaz); 43. Matti Breschel (Den); 44. Laurens De Vreese; 45. Dmitriy Gruzdev (Kaz); 46. Arman Kamyshev (Kaz); 47. Turls Korsaeth (Noo); 48. Ruslan Tleubayev (Kaz)

Bahrain-Merida (Bah):

51. Niccolo Bonifazio (Ita); 52. Borut Bozic (Sln); 53. Ivan Garcia (Spa); 55. Ion Isausti (Spa); 57. Luka Pibernik (Sln); 58. Meiyin Wang (Chn)

Cannondale-Drapac (VSt):

61. Wouter Wippert (Ned); 62. Patrick Bevin (NZe); 63. William Clarke (Aus); 64. Sebastian Langeveld (Ned); 65. Tom Scully (NZe); 66. Tom Van Asbroeck

FDJ (Fra):

71. Arnaud Démare (Fra); 72. Mickael Delage (Fra); 73. Jacopo Guarnieri (Ita); 74. Daniel Hoelgaard (Noo); 75. Matthieu Ladagnous (Fra); 76. Olivier Le Gac (Fra); 77. Marc Sarreau (Fra) (Fra)

Team Dimension Data (ZAf):

81. Tyler Farrar (VSt); 82. Bernhard Eisel (Oos); 83. Ryan Gibbons (ZAf); 84. Reinardt Janse Van Rensburg (ZAf); 85. Youcef Reguigui (Alg); 86. Mark Renshaw (Aus); 87. Jay Thomson (ZAf); 88. Scott Thwaites (GBr)

Katusha-Alpecin (Zwi):

91. Baptiste Planckaert; 92. Jenthe Biermans; 93. Marco Haller (Oos); 94. Reto Hollenstein (Zwi); 95. Marco Mathis (Dui); 96. Michael Morkov (Den); 97. Mads Schmidt (Den); 98. Rick Zabel (Dui)

LottoNL-Jumbo (Ned):

101. Dylan Groenewegen (Ned); 102. Lars Boom (Ned); 103. Twan Castelijns (Ned); 104. Steven Lammertink (Ned); 105. Timo Roosen (Ned); 106. Gijs Van Hoecke; 107. Robert Wagner (Dui); 108. Maarten Wynants

Team Sky (GBr):

111. Elia Viviani (Ita); 112. Jonathan Dibben (GBr); 113. Owain Doull (GBr); 114. Christian Knees (Dui); 115. Gianni Moscon (Ita); 116. Luke Rowe (GBr); 117. Ian Stannard (GBr); 118. Danny van Poppel (Ned)

Team Sunweb (Dui):

121. Phil Bauhaus (Dui); 122. Bert De Backer; 123. Lennard Hofstede (Ned); 124. Lennerd Kämna (Dui); 125. Ramon Sinkeldam (Ned); 126. Mike Teunissen (Ned); 127. Zico Wayetens; 128. Maximilian Walscheid (Dui)

Trek-Segafredo (VSt):

131. Edward Theuns; 132. Eugenio Alafaci (Ita); 134. Matthias Brandle (Oos); 135. Mads Pedersen (Den); 136. Gregory Rast (Zwi); 137. Kiel Reijnen (VSt); 138. Boy van Poppel (Ned)

Cofidis (Fra):

141. Nacer Bouhanni (Fra); 142. Dimitri Claeys; 143. Hugo Hofstetter (Fra); 144. Florian Sénéchal (Fra); 145. Geoffrey Soupe (Fra); 146. Michael Van Staeyen; 147. Kenneth Vanbilsen; 148. Jonas Van Genechten

Fortuneo-Vital Concept (Fra):

151. Daniel Mc Lay (GBr); 152. Franck Bonnamour (Fra); 153. Erwann Corbel (Fra); 154. Maxime Daniel (Fra); 155. Elie Gesbert (Fra); 156. Francis Mourey (Fra); 157. Pierre-Luc Perichon (Fra); 158. Boris Vallée

Roompot-Nederlandse Loterij (Ned):

161. André Looij (Ned); 162. Tim Ariesen (Ned); 163. Jesper Asselman (Ned); 164. Pim Ligthart (Ned); 165. Taco Van der Hoorn (Ned), 166. Etienne van Empel (Ned); 167. Brian van Goethem (Ned); 168. Coen Vermeltfoort (Ned)

Sport Vlaanderen-Baloise (Bel):

171. Preben Van Hecke; 172. Kevin Deltombe; 173. Maxime Farazijn; 174. Edward Planckaert; 175. Jonas Rickaert; 176. Jarl Salomein; 177. Stijn Steels; 178. Bert Van Lerberghe

Veranda's Willems-Crelan (Bel):

181. Timothy Dupont; 182. Sander Cordeel; 183. Stijn Devolder; 184. Michael Goolaerts; 185. Stef Van Zummeren; 186. Christophe Prémont; 187. Elias Van Breussegem; 188. Otto Vergaerde

Wanty-Groupe Gobert (Bel):

191. Pieter Van Speybrouck; 192. Frederik Backaert; 193. Wesley Kreder (Ned); 194. Mark Mc Nally (GBr); 196. Andrea Pasqualon (Ita); 197. Robin Stenuit; 198. Frederik Veuchelen

WB-Veranclassic (Bel):

201. Roy Jans; 202. Ludwig De Winter; 203. Ludovic Robeet; 204. Kevyn Ista; 205. Christophe Masson; 206. Lawrence Naesen; 207. Lukas Sprengler (Zwi); 208. Julien Stassen

Wilier Triestina-Selle Italia (Ita):

212. Rafael Andriato (Bra); 213. Liam Bertazzo (Ita); 214. Matteo Draperi (Ita); 215. Giuseppe Fonzi (Ita); 217. Alex Turrin (Ita); 218. Eugert Zhupa. .

Lees meer