nabeschouwing

HERBELEEF hoe Roelandts en Van Avermaet gevloerd werden door Démare

  • 107de Milaan-Sanremo is 291 kilometer lang
  • Aankomst voor tweede jaar op rij weer op Via Roma
  • Op zoek naar opvolger voor geblesseerde John Degenkolb
  • Van Avermaet, Cancellara, Matthews en Sagan toppen favorietenkransje

highlights

alle berichten

295

Démare pakt hem verrassend!
Fernando Gaviria komt zwaar ten val in de laatste rechte lijn op de Via Roma en het is niemand minder dan Arnaud Démare die hier met de bloemen aan de haal gaat, waar kwam die ineens vandaan? En Jürgen Roelandts schudt nog een dijk van een sprint uit zijn dijen en wordt derde. Greg Van Avermaet kaapt de vijfde plaats weg, hij zal balen.

294

Ze walsen over Kwiatkowski
Ze leken niet dichter te komen, maar Fabian Cancellara gooit al zijn kaarten op tafel en krijgt de Italiaan Matteo Trentin mee. Alleen krijgen ze o zo weinig speelruimte. Het is nu aan Edvald Boasson Hagen en Greg Van Avermaet, gaat het lukken om een kloofje te slaan? Kwiatkowski wordt smakelijk verorberd, we gaan gewoon naar een sprint mensen!

292

Kleine Pool plooit niet
Is de voormalige pupil van Patrick Lefevere bezig aan een huzarenstukje? Ze moeten hem nog altijd pakken die Kwiatkowski en we zijn bijna beneden waar we moeten zijn. Vincenzo Nibali geeft er nog eens een snok aan, maar meteen zitten ze op zijn wiel. Eindelijk spektakel in deze langste klassieker van het jaar.

290

Kwiatkowski dropt een bommetje!
Eindelijk een grote naam die wat doet en dat is de Pool Michal Kwiatkowski en die kan een potje dalen. Dit keer reageert Nibali wel en dat is nog zo'n specialist van het risicovolle daalwerk. Cancellara, Van Avermaet, Stybar en Sagan ruiken hun moment, gaat het hier en nu gebeuren? Boasson Hagen en Valverde zijn ook op post.

288

Complete windstilte
Niks, helemaal niks gebeurt er. Wel een nieuwe valpartij met Sacha Modolo, de snelle man van Lampre. Laurens De Vreese slaat inmiddels overboord. Krijgen we een aanval? Andrea Fedi van Southeast durft het aan en er is een mannetje van Astana op komst, maar dat is alvast niet de kampioenentrui van Vincenzo Nibali.

286

We zijn op de Poggio!
En hopla, we snijden de traditionele scherprechter van deze Milaan-Sanremo aan en Alexander Kristoff zit uitstekend. Van alle sprinters geeft hij voorlopig de beste indruk. Al is ook Michael Matthews terug van de partij na zijn valpartij. De spanning is te snijden, ook Sep Vanmarcke vertoeft in de voorste gelederen.

284

Hergroepering is een feit
Het zit er al helemaal op voor de vijf vroege vogels, Ian Stannard schuift wel meteen weer in en kan misschien nog een rol spelen voor een ploegmaat. Jan Bakelants zit attent, net als Jens Debusschere. De Belgen ontgoochelen voorlopig allerminst, kunnen ze meestrijden voor de bloemen?

282

Dadelijk kopjes tellen op Poggio
We naderen de ontknoping en zo dadelijk is het op de Poggio kijken naar de sprinters die nog goed gepositioneerd en fris zitten. 14 seconden is de kloof voor de vijf leiders, maar Fabio Sabatini pokert met zijn kopmannen Gaviria, Boonen en Stybar in de achtergrond. Is de Colombiaanse sprinter nog mee?

280

We gaan naar vijf leiders
Wat gaat het verschrikkelijk hard in de aanloop naar de Poggio en Ian Stannard en Giovanni Visconti hebben het gezelschap gekregen van een trio: Fabio Sabatini (Etixx), Daniel Oss (BMC) en Matteo Montaguti (AG2R). Tinkoff en Katusha weten wat hen te doen staat, dit avontuurtje een halt toeroepen.

277

Italiaan moet harken om Brit te volgen
Mooie kloof van 20 tellen voor de sterke Engelsman Ian Stannard, die kijkt niet achterom en trekt alle registers open. In die mate zelfs dat de nochtans ook niet onbeschreven Giovanni Visconti moeite heeft om het wiel te houden. In de achtervolging komt nu Daniel Oss, de rockster van BMC. Rolt hij de rode loper uit voor Greg Van Avermaet?

274

Visconti en Stannard samen weg
Twee stoere kerels hebben een kloofje geslagen en dat zijn niet de minsten hoor: Giovanni Visconti van Movistar en Ian Stannard van Sky. Die laatste vloerde vorig jaar drie man van Etixx in de Omloop. Tom Boonen, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh hebben er nog nachtmerries van.

272

Boasson Hagen trapt in de boter
De benen van Roman Kreuziger lijken te jeuken maar mag de Tsjechische ex-winnaar van de Amstel Gold Race wel aanvallen van Peter Sagan? Ook Edvald Boasson Hagen is attent en geeft een steengoede indruk. Een nieuwe valpartij heeft Diego Ulissi getroffen, dat is de explosieve kopman van het roze Lampre. Kwiatkowski is al terug, ook Stybar glijdt door het beeld.

TDW

270

Voorlaatste obstakel van de dag
Gaat de klassieker van een Cipressa voor averij zorgen? Een mannetje van Astana verschiet de eerste cartouche in de achtervolging op vijf overgebleven krijgers: Tjallingii, Bono, Coledan, Barta en Maestri. Sky is van de partij met Stannard, ook Laurens De Vreese schiet naar voren.

266

Matthews betrokken bij val!
De Cipressa komt er zo stilaan aan en dat doet het stressmetertje barsten want we zien een grote tuimelperte in de voorwacht van het peloton en dan zijn er ook favorieten bij de slachtoffers. Michael Matthews zijn fiets zit geblokkeerd, ook ex-wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Sky) staat daar met een pijnlijke grimas, Daniele Bennati ontsnapt ook niet aan de chaos.

263

Barta heeft er nog zin in
De man met de grootste motor voorin is ongetwijfeld Jan Barta, de Tsjech geeft er nog eens een lap op in navolging van de Italiaan Marco Coledan. En alweer smakt Julien Vermote tegen de grond. Ook de Oostenrijkse sprinter en loods van Alexander Kristoff, Marco Haller maakt kennis met de begane grond.

TDW

260

En toen waren ze nog met acht
Ze vallen als vliegen in de vermoeide kopgroep en dus zal oude werkmier Matteo Tosatto nog wat volk kunnen oprapen. De 41-jarige Italiaan is bezig aan zijn zeventiende Milaan-Sanremo en kent dus de weg. Een uitstekende gids voor wereldkampioen Peter Sagan.

255

Tifosi op de Capo Berta
Terwijl met Andrea Peron (Novo Nordisk) de eerste van de vluchters al wordt ingerekend, zien we een stelletje enthousiaste fans met vuurwerk op de Capo Berta, de derde van de Capi. We wanen ons even in een voetbalstadion, pakweg AS Roma-Lazio. Ook Conti en Kurek kunnen het tempo vooraan niet meer aan.

TDW

250

Snelheid met ruk omhoog op Capo Cervo
De geest ontsnapt zo stilaan uit de fles, op ruim 40 kilometer van de streep kan het geweld losbarsten. De favorieten positioneren zich en worden door een treinje van hun team naar voren geloodst. Ook LottoNL-Jumbo is van de partij, zou Sep Vanmarcke in orde zijn?

TDW

247

Capo Mele achter de rug
Anderhalve minuut, dat is wat onze elf avonturiers nog overhouden van hun eens zo riante voorsprong. De inspanningen beginnen door te wegen na meer dan 200 kilometer aanvalswerk. We zien voor het eerst een treintje van Lotto Soudal naar het front stormen.

243

Italiaan Zurlo ligt geveld
Crash in de achterhoede van de meute en het zijn de Fransman Axel Domont van AG2R - een ploegmakker van Jan Bakelants - en de Italiaan Federico Zurlo die op het asfalt liggen. De fiets van de man van Lampre is serieus gehavend, zijn wiel staat helemaal schots en scheef. Liggen enkele geparkeerde voertuigen aan de basis van de calamiteit?

242

Zoek niet naar Jasper Stuyven
Geen Belgen in de ploeg van Fabian Cancellara vandaag, Stijn Devolder, Jasper Stuyven en Edward Theuns kunnen de 'Beer van Bern' dus geen diensten bewijzen op de Capi. Het zal van sterke bonken als Rast, Popovych, Bonifazio en Felline moeten komen.

Photo News

240

Vermote zit met brokken
Pech voor een van onze landgenoten, de West-Vlaming Julien Vermote van Etixx is betrokken bij een crash. Gelukkig kan de ex-winnaar van de Driedaagse van West-Vlaanderen zijn tocht snel voortzetten. Hij kan straks nog een belangrijke rol vertolken voor Gaviria, Boonen en/of Stybar.

235

Cancellara tussen de volgwagens
De gisteren 35 geworden Fabian Cancellara laveert even tussen de wagens door en dat aan het wiel van ploegmaat Eugenio Alafaci. Als 'Spartacus' straks wint dan kan is dat al voor de tweede keer, ook in 2008 was hij de beste. Om van zijn ereplaatsen nog maar te zwijgen: drie keer tweede (2011, 2012 en 2014) en derde (2013).

230

Knapzakje valt tussen de wielen
Bij Tinkoff of moeten ze goed uit hun doppen kijken want bij een nieuw rondje bevoorrading met drankjes en energierepen valt er een knapzakje pardoes op het asfalt. Gevaarlijk natuurlijk, gelukkig komt niemand ten val. Onze kopgroep doet het nog altijd voortreffelijk met een voorsprong van 3'22".

223

Finale met vijf nijdige bultjes
Vergis u niet, we naderen de finale nu echt wel met rasse schreden en dus kunt u maar beter bij de les blijven. Wat krijgen we nog op ons bord straks? Achtereenvolgens zijn dat: de Capo Mele, Capo Cervo, Capo Berta, Cipressa en de Poggio. Op dat laatste klimmetje op ruim 5 kilometer van de streep op de mythische Via Roma moet het allemaal gebeuren.

212

Bij Sky hebben ze keuze zat
In Parijs-Nice maakten ze andermaal indruk en dat leverde Geraint Thomas uiteindelijk de eindzege op in de 'Koers naar de Zon', het is dan ook reikhalzend uitkijken naar wat de Britse topformatie vandaag uit de hoed tovert. Sterke pionnen genoeg met Kennaugh, Kwiatkowski, Puccio, Stannard, Rowe, Swift, Viviani en Thomas himself. Zeg eens, wie zou er nu eigenlijk kopman zijn?

TDW
TDW

198

Invaller Bert De Backer
Geen Tom Dumoulin bij Giant-Alpecin en dus ook geen John Degenkolb, dat betekent dat de zwarthemden moeten improviseren met de bebaarde Duitser Simon Geschke en onze landgenoot uit West-Vlaanderen Zico Waeytens. Ook Bert De Backer is van de partij, zij het als invaller. De man uit Eeklo verwachten we vooral in Parijs-Roubaix.

193

Roemeense kampioen voorin
Meest opvallende truitje in de vlotjes draaiende kopgroep is ongetwijfeld die van Serghei Tvetcov. De 27-jarige Roemeen is kampioen van zijn land, maar werd geboren in Moldavië. Pas in 2014 koos hij ervoor met een Roemeense licentie te gaan koersen. Een vreemde eend in de bijt onze man van het Italiaanse Androni.

189

Ook Cofidis doet duit in zakje
Toch verschillende teams die het heft in handen nemen en daarbij ook het Franse Cofidis, de roodhemden trekken voluit de kaart Nacer Bouhanni. Niet onbesproken de ex-kampioen van Frankrijk, maar wel levensgevaarlijk als hij de Cipressa en Poggio weet te overleven.

TDW

180

Vijf minuten is wat rest
De Belgenloze vloot wordt perfect binnen schot gehouden, het zijn nu de Zuid-Afrikanen van Dimension Data inclusief Serge Pauwels die hun duit in het zakje doen. Nog ruim 100 kilometer en we weten wie de opvolger wordt van de thuis voor de buis zittende John Degenkolb, die zal zijn ontgoocheling flink verbijten.

TDW

164

Wat met Cavendish?
We haalden al aan dat de 'Manx Express' eventjes aan de kant stond met een lekke band, maar we zijn vooral nieuwsgierig naar welke rol de Britse sprintbom straks kan spelen in de finale. In 2009 won hij de Italiaanse topklassieker bij zijn eerste deelname, een serieuze stunt. Kan hij zeven jaar later nog eens schitteren?

photo_news

160

Passage op de Turchino:

155

We doen er vier kilometer bij
Door de onvoorziene parcourwijziging richting autosnelweg is de wedstrijd geen 291, maar 295 kilometer lang. Terwijl Mark Cavendish (Dimension Data) af te rekenen kreeg met een leegloper, zijn we al bezig aan de omleiding. Dat betekent meteen ook dat de Passo del Turchino al verteerd is. Nog iets minder dan 6 minuten voor de 11.

TDW

144

Cecchinel geeft er de brui aan
We noteren alvast een opgave, het gaat om Giorgio Cecchinel van Androni Giocattoli en de 26-jarige Italiaan was toch een man in vorm, in de Tirreno luidde hij meermaals de aanvalstrom. Bij Androni trouwens enkele interessante namen met oude bekende Franco Pellizotti, ex-wereldkampioen bij de beloften Francesco Chicchi en de lange Mirko Selvagi, vorig jaar aan de slag bij het Belgische Wanty.

133

Innerlijke mens versterken
Voor we het klimwerk aansnijden met de lange, maar niet al te geaccidenteerde Passo del Turchino - bijna 26 kilometer lang - is het tijd om wat extra krachten op te doen met een hapje en een drankje. Onze avontuurlijke verdedigen inmiddels een bonus van acht minuten en een kletsje.

TDW

120

'Bling' Matthews is er klaar voor
Vorig jaar al knap derde na John Degenkolb en Alexander Kristoff en vandaag start Michael Matthews met maar één doel: winnen. De 25-jarige Australiër van Orica-GreenEDGE heeft een fantastische Parijs-Nice achter de rug en wil zijn topvorm graag verzilveren in de lenteklassieker. Matthews is wel op zijn hoede: "Ik denk dat ik de aanvallers moet volgen en niet moet wachten op een massasprint."

105

"Altijd in strontweer gekoerst"
Bij Lotto Soudal zitten ze vandaag toch een beetje met de handen in het haart. De ploeg van Marc Sergeant kan niet rekenen op André Greipel en ook Tim Wellens moest verstek geven. Wie moet het dan wel gaan doen, Jürgen Roelandts misschien? De Vlaams-Brabander is alvast een van de speerpunten: "Samen met Tony Gallopin. We moeten gewoon zien dat we over de Poggio geraken, zelf moet ik in de finale zolang mogelijk wachten." Het weer verbaast de ex-kampioen van België: "Ik heb hier nog nooit in mooi weer gereden, het was elke keer koersen in strontweer. Het is een primeur voor mij."

97

Al twee uur op de fiets
We naderen kilometerpaal 100 en dat betekent dat we nog een kleine 200 kilometer te gaan hebben. De voorgift van Bagdonas (AG2R), Tvetcov (Androni), Maestri (Bardiani), Barta (Bora-Argon), Hurek (CCC), Kluge (IAM), Bono (Lampre), Conti (Southeast), Tjallingii (LottoNL-Jumbo), Peron (Novo Nordisk) en Coledan (Trek) blijft stabiel. Fabian Cancellara heeft met de Italiaan Marco Coledan een verkenner op pad gestuurd.

89

Alternatieve route is klaar
Het was even improviseren voor de wedstrijdorganisatie maar er is duidelijkheid over een ommetje om het getroffen Arenzano te omzeilen. De renners krijgen vanaf Voltri in Genua 9 km op een autostrade voorgeschoteld.

80

Verschil loopt nu al terug
Het achtervolgingswerk van Tinkoff werpt al vruchten af want de kopgroep van elf heeft nog 7'43", de voorsprong zakt snel terug. Dat is eigenlijk de verdienste van één noeste jager: Manuele Boaro, een werkmier van Peter Sagan. De 28-jarige Italiaan won vorig jaar nog een rit in de Omloop van de Sarthe, een jaar eerder was hij succesvol in de Ronde van Denemarken.

70

Ook heel wat debutanten aan de start:

61

Aardverschuiving in Arenzano
De organisatie moet in extremis nog aan het parcours sleutelen want in Arenzano heeft een stevige aardverschuiving voor brokken en chaos gezorgd. Er zou zelfs een zwaargewonde gevallen zijn. Het plaatsje in kwestie situeert zich op 130 kilometer van de streep. Gelukkig ligt dat nog niet meteen op het pad van de renners, anders hadden we een dik probleem op de bewuste Via Aurelia.

49

Toch een stevig gemiddelde
Na een uur koers hebben we toch 47,1 kilometer afgehaspeld en dat is niet bepaald minnetjes, al houden de favorieten intussen wel een serieuze siësta. Het zijn de troepen van Peter Sagan die het peloton aanvoeren, benieuwd of de wereldkampioen straks eindelijk zijn eerste zege in de regenboogtrui kan boeken.

Photo News

40

Slaap zacht peloton
De trein lijkt helemaal vertrokken want het verschil tussen een aan een toeristentempo peddelend pak en de kopgroep van elf bedraagt al bijna tien minuten. Je mag trouwens spreken van enkele habitués in de spits want de Tsjech Jan Barta (Bora-Argon 18), De Italiaan Matteo Bono (Lampre) en Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) maken al drie jaar op rij deel uit van de juiste vlucht, straf!

De Tsjech Jan Barta liet zich in de Tour van vorig jaar opvallen toen hij een drinkbus gooide naar een clowneske fan.
afp De Tsjech Jan Barta liet zich in de Tour van vorig jaar opvallen toen hij een drinkbus gooide naar een clowneske fan.

24

Al meteen groen licht
Kijk eens aan, na amper 20 kilometer knallen, hebben de elf leiders al een mooie voorsprong van een kleine twee minuten bij elkaar gefietst. Ze moesten even knokken voor een halve minuut, maar intussen gaat alles van een leien dakje. Meest opvallende naam is die van onze noorderbuur en Fries Maarten Tjallingii. 38 jaar intussen, plaveit hij de weg voor Sep Vanmarcke?

Maarten Tjallingii lijkt de jaren nog niet de voelen, de Nederlander kiest resoluut voor de aanval.
photo_news Maarten Tjallingii lijkt de jaren nog niet de voelen, de Nederlander kiest resoluut voor de aanval.

18

Eerste ontsnapping een feit
Of het meteen de goeie aanval is, moeten we nog even afwachten, maar we hebben alvast 11 mannen met baarden die willen te kaap'ren varen. Onze hoop op Belgische aanwezigheid smelt al meteen als sneeuw voor de zon. Dit zijn de namen: Bagdonas, Tvetcov, Maestri, Barta, Hurek, Kluge, Bono, Conti, Tjallingii, Peron en Coledan. 'Maar' vier Italianen, dat is opvallend.

10

Wat een rotvaart
Het zal een heuse beproeving worden om de vlucht van de dag te halen en zo de nodige publiciteit mee te pikken want in een hectische en razende aanvangsfase slaagt niemand erin om een kloofje te slaan. Opvallend trouwens: gisteren stonden er in de Handzame Classic twee ex-winnaars van Milaan-Sanremo aan de start. Gerald Ciolek en Matthew Goss. Die eerste betreurt alvast zijn afwezigheid vandaag.

0

Partenza!
En we zijn goed en wel vertrokken! De renners laten de Via della Chiesa Rossa achter zich en beginnen aan de jacht op grote wielereer. Aan favorieten geen gebrek, naast Greg Van Avermaet toppen Peter Sagan, Fabian Cancellara, Michael Matthews en Alexander Kristoff het favorietenkransje. Vooral voor 'Spartacus' wordt het een speciale dag, hij werd gisteren 35 en is toe aan zijn laatste Milaan-Sanremo:

0

Officieel startschot wenkt
Het pak heeft intussen de voorstelling en het rondje handtekeningen achter de rug en heeft zich op gang getrokken voor een opwarmertje in de mondaine straten van modestad Milaan. Binnen enkele minuten zijn we weg voor een lang avontuur op Italiaanse wegen en Capi.

0

Let vooral op dit nummer
Een Belg die topfavoriet is voor Milaan-Sanremo, dat alleen al zorgt ervoor dat deze koers de moeite is om volgen. Binnen 291 kilometer weten we op de Via Roma of Greg Van Avermaet geschiedenis kan schrijven met zijn eerste monumentale zege. Hij vertoeft alvast in de 'winning mood' met de Omloop en een ritzege inclusief eindklassement in de Tirreno Adriatico op zijn palmares.

0

UCI is waakzaam voor motortjes
Bij Tinkoff kregen ze al bezoek van de Internationale Wielerunie, na de onverkwikkelijke zaak rond onze jonge landgenote Femke van den Driessche laat men niks meer aan het toeval over, ook in Italië is de waakzaamheid groot.

0

Schitterend weertje
Aangename temperaturen en een vroeg lentezonnetje, heerlijke omstandigheden om in te koersen. Het is hier ooit anders geweest natuurlijk, denk maar aan de editie van 2013 toen de sneeuw roet in het eten gooide en de sterke bonk uit Duitsland Gerald Ciolek geheel verrassend met de bloemen ging lopen.

0

Klaar voor hét Italiaanse wielermonument?
Buongiorno dames en heren! De tijd vliegt, hier staan we weer aan de start van Milaan-Sanremo. Meteen de eerste grote klassieke afspraak van het seizoen en vooral ook de aanzet tot enkele knotsgekke wielerweken. Laat het geweld losbarsten. Wij zetten u alvast op weg met een blik op het parcours van de 107de editie van La Primavera:

voorbeschouwing

Met Milaan-Sanremo barst het klassieke wielergeweld traditioneel helemaal los. Vanaf nu gelden er geen excuses meer, iedereen wil en moet in de komende weken zijn troeven op tafel gooien. Vorig jaar sprintte de Duitse oermens John Degenkolb naar de zege op de in ere herstelde Via Roma, de sterke sprinter van Giant-Alpecin haalde het toen voor de laureaat van 2014 Alexander Kristoff en Michael Matthews.

Mooi lijstje kanshebbers
En laat die nog altijd maar 25-jarige Australiër van Orica-GreenEDGE uitgerekend de absolute topfavoriet zijn voor vandaag. In Parijs-Nice blijk gegeven van een geweldig vormpeil, alleen kruis hij wel de nodige uitdagers op zijn pad. Wat dacht u van een Belg in vorm Greg Van Avermaet, een Zwitser op afscheidstournee Fabian Cancellara en een Slowaakse wereldkampioen op wraakpad. Zet daar nog gevaarlijke outsiders als Zdenek Stybar en Nacer Bouhanni bij en we zijn klaar voor een wervelende Primavera.

TDW
TDW
EPA
Photo News
photo_news

Geen Wellens en Gilbert, wél Boonen
De langste klassieker van het jaar heeft weinig parcourswijzigingen ondergaan. La Manie is er niet meer bij, van de opname van de Pompeiana in het parcours is al een tijdje geen sprake meer. Wel is er natuurlijk de immer gebalde finale met de beklimming van de Cipressa en de Poggio, waarna de aankomst volgt op de Via Roma. Al twintig keer mocht een Belg juichen in Sanremo, maar de laatste zege dateert intussen al van 1999 met Andrei Tchmil. Eddy Merckx won in 1966, exact vijftig jaar geleden zijn eerste Primavera en werd daarna recordhouder met zeven overwinningen. Slechts vijftien Belgen komen morgen in Milaan aan de start. Onder hen geen Philippe Gilbert en Tim Wellens, die zelf ambitie mochten koesteren, maar door ziekte zijn uitgeschakeld. Tom Boonen gaf aan dat hij niet als kopman start in dé lenteklassieker: "Ik doe mijn ding. Als ik goed ben, kan ik altijd iets proberen. Gaat het minder dan werk ik voor de ploeg. Mijn doelen komen later in het voorjaar."

Mis niks van de 107de Milaan-Sanremo, integraal LIVE bij HLN.be!

TDW
TDW
AP
Photo News
TDW
TDW

Deelnemerslijst:

Tinkoff (Rus):

1. Peter Sagan (Svk), 2. Adam Blythe (GBr), 3. Daniele Bennati (Ita), 4. Manuele Boaro (Ita); 5. Maciej Bodnar (Pol); 6. Oscar Gatto (Ita), 7. Roman Kreuziger (Tsj), 8. Matteo Tosatto (Ita)

AG2R (Fra):

11. Jan Bakelants, 12. Gediminas Bagdonas (Lit); 13. Axel Domont (Fra); 14. Patrick Gretsch (Dui), 15. Hugo Houle (Can), 16. Matteo Montaguti (Ita); 17. Christophe Riblon (Fra), 18. Jesse Sergent (NZe)

Androni Giocattoli - Sidermec (Ita)

21. Franco Pellizotti (Ita); 22. Giorgio Cecchinel (Ita), 23. Francesco Chicchi (Ita); 24. Marco Frapporti (Ita), 25. Francesco Gavazzi (Ita), 26. Mirko Selvaggi (Ita), 27. Serghei Tvetcov (Roe); 28. Davide Vigano (Ita)

Astana (Kaz):

31. Vincenzo Nibali (Ita), 32. Valerio Agnoli (Ita), 33. Lars Boom (Ned), 34. Eros Capecchi (Ita), 35. Andrei Grivko (Oek), 36. Laurens De Vreese, 37. Luis León Sánchez (Spa), 38. Gatis Smukulis (Let)

Bardiani - CSF (Ita)

41. Simone Andreetta (Ita), 42. Enrico Barbin (Ita), 43. Nicola Boem (Ita), 44. Mirco Maestri (Ita), 45. Sonny Colbrelli, 46. Stefano Pirazzi (Ita), 47. Lorenzo Rota (Ita), 48. Alessandro Tonelli (Ita)

BMC Racing Team (VSt):

51. Greg Van Avermaet, 52. Damiano Caruso (Ita), 53. Alessandro De Marchi (Ita), 54. Jean-Pierre Drucker (Lux), 55. Marcus Burghardt (Dui); 56. Daniel Oss (Ita), 57. Manuel Quinziato (Ita), Danilo Wyss (Zwi)

Bora-Argon 18 (Dui)

61. Jan Bárta (Tsj), 62. Cesare Benedetti (Ita), 63. Sam Bennett (Ier), 64. Patrick Konrad (Oos), 65. Gregor Mühlberger (Oos); 66. Dominik Nerz (Dui), 67. Rüdiger Selig (Dui), 68. Paul Voss (Dui)

Cannondale Pro Cycling Team (VSt):

71. Alan Marangoni (Ita); 72. Simon Clarke (Aus), 73. Kristijan Koren (Sln), 74. Sebastian Langeveld (Ned), 75. Moreno Moser (Ita), 76. Ramunas Navardauskas (Lit), 77. Tom-Jelte Slagter (Ned), 78. Dylan van Baarle (Ned)

CCC Sprandi Polkowice (Pol)

81. Víctor de la Parte (Spa), 82. Adrian Honkisz (Pol), 83. Adrian Kurek (Pol), 84. Jaroslaw Marycz (Pol), 85. Bartomiej Matysiak (Pol), 86. Nikolay Mihaylov (Bul), 87. Simone Ponzi (Ita), 88. Davide Rebellin (Ita).

Cofidis (Fra):

91. Nacer Bouhanni (Fra), 92. Jérôme Cousin (Fra); 93. Arnold Jeannesson (Fra), 94. Christophe Laporte (Fra), 95. Cyril Lemoine (Fra), 96. Luis Angel Mate (Spa); 97. Julien Simon (Fra), 98. Geoffrey Soupe (Fra)

Dimension Data (ZAf):

101. Edvald Boasson Hagen (Noo), 102. Mark Cavendish (GBr), 103. Stephen Cummings (GBr), 104. Nathan Haas (Aus), 105. Reinardt Janse van Rensburg (ZAf), 106. Serge Pauwels, 107. Mark Renshaw (Aus); 108. Robert Jay Thomson (ZAf)

Etixx - Quick Step (Bel):

111. Tom Boonen, 112. Gianluca Brambilla (Ita); 113. Fernando Gaviria (Col), 114. Fabio Sabatini (Ita), 115. Zdenek Stybar (Tsj); 116. Matteo Trentin (Ita); 117. Stijn Vandenbergh, 118. Julien Vermote

FDJ (Fra):

121. Arnaud Démare (Fra), 122. William Bonnet (Fra); 123. Mickaël Delage (Fra), 124. Ignatas Konovalovas (Lit), 125. Matthieu Ladagnous (Lit), 126. Kévin Réza (Fra), 127. Anthony Roux (Fra), 128. Arthur Vichot (Fra)

IAM Cycling (Zwi):

131. Martin Elmiger (Zwi), 132. Heinrich Haussler (Aus); 133. Reto Hollenstein (Zwi), 134. Leigh Howard (Aus), 135. Roger Kluge (Dui), 136. Jarlinson Pantano (Col), 137. Vicente Reynes (Spa), 138. Aleksejs Saramotins (Let)

Lampre - Merida (Ita):

141. Diego Ulissi (Ita), 142. Matteo Bono (Ita), 143. Mattia Cattaneo (Ita), 144. Davide Cimolai (Ita), 145. Roberto Ferrari (Ita), 146. Sacha Modolo (Ita), 147. Manuele Mori (Ita), 148. Federico Zurlo (Ita)

Lotto-Soudal (Bel):

151. Jens Debusschere, 152. Tony Gallopin (Fra), 153. Adam Hansen (Aus), 154. Pim Ligthart (Ned); 155. Jürgen Roelandts, 156. Marcel Sieberg (Dui), 157. Jelle Vanendert, 158. Lars Bak (Den)

Movistar Team (Spa):

161. Alejandro Valverde (Spa); 162. Andrey Amador (CRi); 163. Winner Anacona (Col), 164. Carlos Betancur (Col); 165. Juan José Lobato (Spa), 166. Dayer Quintana (Col), 167. Francisco Ventoso (Spa); 168. Giovanni Visconti (Ita)

Orica-GreenEdge (Aus):

171. Michael Matthews (Aus), 172. Michael Albasini (Zwi), 173. Sam Bewley (NZe), 174. Daryl Impey (ZAf), 175. Christopher Juul-Jensen (Den), 176. Jens Keukeleire, 177. Luka Mezgec (Sln); 178. Simon Yates (GBr)

Southeast - Venezuela (Ita):

181. Filippo Pozzato (Ita), 182. Julen Amezqueta (Spa), 183. Manuel Belletti (Ita), 184. Mirko Tedeschi (Ita), 185. Samuele Conti (Ita), 186. Andrea Fedi (Ita), 187. Jakub Mareczko (Ita), 188. Daniel Martinez (Col)

Giant - Alpecin (Ned):

191. Bert De Backer, 192. Nikias Arndt (Dui), 193. Roy Curvers (Ned), 194. Koen de Kort (Ned), 195. Simon Geschke (Dui), 196. Tom Stamsnijder (Ned), 197. Albert Timmer (Ned), Zico Waeytens.

Team Katusha (Rus):

201. Alexander Kristoff (Noo), 202. Sven Erik Bystrøm (Noo), 203. Jacopo Guarnieri (Ita), 204. Marco Haller (Oos), 205. Sergey Lagutin (Rus), 206. Michael Mørkøv (Den), 207. Simon Špilak (Sln), 208. Ángel Vicioso (Spa)

LottoNL-Jumbo (Ned):

211. Enrico Battaglin (Ita), 212. Moreno Hofland (Ned), 213. Tom Leezer (Ned), 214. Paul Martens (Dui), 215. Maarten Tjallingii (Ned), 216. Tom Van Asbroeck, 217. Jos van Emden (Ned), 218. Sep Vanmarcke

Team Novo Nordisk (VSt):

221. Christopher Williams (Aus); 222. Kevin De Mesmaeker; 223. Joonas Henttala (Fin), 224. David Lozano (Spa), 225. Javier Megias (Spa), 226. Andrea Peron (Ita), 227. Charles Planet (Fra), 228. Martijn Verschoor (Ned)

Team Sky (GBr):

231. Geraint Thomas (GBr), 232. Peter Kennaugh (GBr), 233. Michal Kwiatkowski (Pol), 234. Salvatore Puccio (Ita); 235. Luke Rowe (GBr), 236. Ian Stannard (GBr), 237. Ben Swift (GBr), 238. Elia Viviani (Ita)

Trek - Segafredo (VSt):

241. Fabian Cancellara (Zwi), 242. Eugenio Alafaci (Ita), 243. Niccolo Bonifazio (Ita), 244. Marco Coledan (Ita), 245. Fabio Felline (Ita), 246. Giacomo Nizzolo (Ita), 247. Yaroslav Popovych (Oek), 248. Gregory Rast (Zwi)

Lees meer