10
TDW

Herboren Degenkolb sprint naar zege in door zandstorm geteisterde etappe

John Degenkolb (Trek) heeft de derde rit in de Ronde van Dubai gewonnen. De Duitser was in een door een zandstorm geteisterde etappe de snelste in een massasprint. Reinardt Janse Van Rensburg (Dimension Data) en Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) vervolledigden het podium. Marcel Kittel (Quick-Step Floors), die onderweg een klap in het gezicht kreeg van Astana-renner Grivko, kwam nooit helemaas los uit het kluwen van renners. Hij blijft wel leider.

Vier renners kozen voor een vroege vlucht: Mark Christian (Aqua Blue Sport), woensdag ook al in de aanval, Luka Pibernik (Bahrein Merida), Alex Dowsett (Movistar) en onze landgenoot Loïc Vliegen (BMC). Maximaal reden ze een bonus van 5:15 bij elkaar.
    
Onderweg brak door de hevige wind in de woestijn het peloton in stukken, leider Marcel Kittel verzeilde in een derde groepje, net zoals Mark Cavendish. Op zo'n 80 km van het eind kregen we een hergroepering in het peloton en zakte de bonus van de renners kilometer na kilometer. Finaal zouden op 3 km van het eind de laatste twee vluchters gegrepen worden. Het treintje van Quick-Step Floors wilde Kittel naar voren loodsen in de laatste kilometer, maar de Duitser verloor het wiel en zou er in de sprint niet aan te pas komen. Het was uiteindelijk John Degenkolb die zijn eerste succes voor Trek-Segrafredo boekte.

Kittel blijft wel leider. Hij telt acht seconden voorsprong op Dylan Groenewegen. John Degenkolb schuift op naar de derde plaats op 10 seconden van Kittel. Morgen staat de etappe naar Hatta Dam op het programma, een hellende aankomst waar Lobato vorig jaar won en in 2015 Degenkolb.

10
TDW
10
TDW
10
TDW
10
TDW
10
TDW
10
TDW
10
TDW


10
TDW
10
TDW

Lees meer