2 Lance Armstrong
ESPN Lance Armstrong

Hoe Lance Armstrong na zijn dopingbiecht werd uitgescholden voor het vuil van de straat

Het leidde de tweedelige docu ‘Lance’ op ESPN in, maar glipte de voorbije dagen een beetje door de mazen van het net. Hoe Lance Armstrong na zijn dopingbiecht bij Oprah Winfrey in 2013 op een bepaald moment publiekelijk verrot werd gescholden door een barkeeper en zijn klanten. Een pittige anekdote, die we u niet willen onthouden.

“De dopingonthullingen gaven mijn leven een andere wending. In die mate dat ik er van overtuigd was dat, overal waar ik zou gaan en komen en dat voor de rest van mijn dagen, wel iemand op me zou afstappen en zeggen: ‘fuck you!’ Maar… enkele dagen gingen voorbij en niemand zei ‘fuck you’. Weken passeerden. Jaren. Niets. (lacht) Niet dat ik het absoluut wílde dat iemand ‘fuck you’ tegen me zou zeggen, maar niemand deed het. Vijf jaar lang.”

Mijn vrouw zag me koken. Ze voelde aan dat ik die kerel op zijn gezicht wilde slaan

Lance Armstrong

“Tot ik op een bepaalde dag met mijn vrouw een Uber-taxi wilde nemen, recht tegenover een bar. ‘Hey Lance’, hoorde ik plots één van de barkeepers roepen. Ik zei: ‘yeah man, what’s up? Wat scheelt er?’ Hij stak zijn middelvinger naar me op en schreeuwde luid: ‘fuck you’. ‘Fuck you. Fuck you. Fuck you’. Tot vier keer toe. Waarop spontaan zes, zeven klanten rechtsprongen en ritmisch mee begonnen te scanderen. (steekt beide middelvingers op) ‘Fuck you, fuck you, fuck you, you fucking cheater, jij vuile bedrieger. Fuck you!’”

Kredietkaart

Mijn vrouw zag me koken. ‘Komaan Lance, blijf kalm en stap in de wagen. We zijn weg’. Ze voelde aan dat ik die kerel op zijn gezicht wilde slaan. (lacht) Wat een zeer slecht idee zou zijn geweest. Ik was boos en bijzonder gechoqueerd. En dacht: ‘ik moet iets doen, ik moet handelen’. Ik, Lance Armstrong, mag ‘such a shit like that’ niet laten gebeuren. Dus belde ik naar die bewuste bar en zei: ‘hier heb je het nummer van mijn kredietkaart. Wat ze ook eten, wat ze ook drinken, het kan me niet schelen wat en hoeveel het is en wat het kost: ik betaal het. Allemaal. Op één uitdrukkelijke voorwaarde: stap naar die mensen toe en zeg ‘guys, Lance zit er enorm mee in, hij zendt jullie zijn liefde’.”

“Sommige mensen kunnen het gewoon niet van zich afzetten. Ze zijn ‘pissed’ op me. En dat zullen ze voor eeuwig blijven.”

Lees ook: 

Lance Armstrong dopeerde zich voor het eerst op z’n 21ste: “Of ik kanker kreeg door doping? Ik zeg zeker geen ‘nee’”

Lance Armstrong dankt naam én karakter aan gemene stiefvader: “Hij sloeg me helemaal in elkaar met een plank”

Ivan Basso gooit Armstrong, ondanks kritiek, een bloemetje: “Hij had zonder doping ook altijd en overal gewonnen”

Viervoudig bergkoning van de Vuelta bleef clean in Armstrong-jaren: “In grote rondes en klassiekers kon je zonder doping niet concurreren met de rest”

Armstrong en Simeoni leggen jarenlange vete bij, Hamilton blijft met twijfels ondanks docu: “Veel halve waarheden”

2 Lance Armstrong.
Photo News Lance Armstrong.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Deprez

    IK ben zeker niet voor Armstrong maar de feiten zijn wel zeer duidelijk er is door de Franse een ongezien doping jacht op Armstrong geweest en terecht, maar het hypocrieten spel van de Franse stoort mij nog meer,één van de grootste renner die met doping zijn boterham heeft verdient is Virenque een Fransman en die word elk jaar als een held rond gevoerd in de tour. In die tijd reed men nog geen platte prijs zonder doping en ze vonden er niet beter op dan Armstrong dan maar op te offeren.

Lees meer