2 Archiefbeeld van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx.
rv Archiefbeeld van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx.

Italiaanse baanwielrenner doorboord door stuk hout op piste in Gent

Lorenzo Gobbo is vandaag gewond geraakt bij een incident in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. De jonge Italiaan werd bij een val doorboord door een groot stuk hout, nadat een plank loskwam op de wielerbaan in Gent. Inmiddels werd Gobbo geopereerd. 

Het voorval speelde zich af tijdens het EK baanwielrennen voor jongeren. Gobbo nam deel aan de scratch, maar haalde nooit de eindsprint. De Italiaan kwam ten val en werd gespiest door een stuk hout. Gobbo, die bij bewustzijn bleef, werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis in Gent. Daar ging hij onder het mes. 

Frank Glorieux, directeur van de Wielerbond Vlaanderen reageert geschokt op het voorval. Het is een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden”, vertelt hij. “Toen Gobbo onderuit ging, kwam zijn fietspedaal waarschijnlijk met een enorme druk neer op de houten vloer, waardoor een grote splinter loskwam. Dat stuk hout - meer dan 40 centimeter lang - doorboorde Gobbo vervolgens door zijn zij.”

2 Gobbo kreeg alvast een kaartje van enkele deelnemers.
Frank Glorieux Gobbo kreeg alvast een kaartje van enkele deelnemers.

Ondertussen is de toestand van de renner stabiel, laat Glorieux nog weten. Op het operatiekwartier bleek dat de splinter Gobbo z'n longen en zijn dijbeen heeft doorboord. Hij moet nu twee tot drie dagen in het ziekenhuis blijven voor verdere observatie. “Ze gaan onder andere bekijken of er geen infecties ontstaan", aldus Glorieux. Gobbo verkeert momenteel niet in levensgevaar. Toen bleek dat zijn toestand stabiel was, werd het EK verdergezet. In totaal nemen 423 renners uit 23 verschillende landen deel aan de wedstrijd. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Desmedt

    Al weer ? Dit is een paar weken geleden toch ook gebeurd , niet ? Zouden ze die vloer dan niet beter gaan nakijken , of beter , doen zoals in Langerbrugge , daar ligt toch een buitenpiste in beton ? Is deze er nog ?

  • Dan Midden

    tja, komt ervan als men het hout in de verkeerde richting legt. Vroeg of laat gebeurt er dan zoiets. Waarom horen we Daniel Termont nu niet, als het voor te eten en drinken was, of om geld op te strijken, was hij er toch steeds. Nu is hij plots muisstil

Lees meer