Jan Bakelants vindt bij AG2R een landgenoot terug, met name Johan Vansummeren. En ja, het klikt tussen beide heren.
Tim De Waele Jan Bakelants vindt bij AG2R een landgenoot terug, met name Johan Vansummeren. En ja, het klikt tussen beide heren.

Jan Bakelants: "Graag top-10 in Luik-Bastenaken-Luik"

Voor wie het zou gemist hebben: Jan Bakelants hoeft u straks niet meer te zoeken bij Etixx-Quick.Step. De 28-jarige vrijbuiter verkaste in het tussenseizoen naar het Franse AG2R, waar hij straks voluit zijn eigen kans mag gaan. 'Sterke Jan' is dan ook ambitieus: "Ik wil sterk voor de dag komen in Luik-Bastenaken-Luik, een plaats in de top-10 zou mooi zijn."

'Bakkie' veroverde goed anderhalf jaar geleden onze wielerharten met zijn knappe ritzege in de tweede etappe van de Tour op Corsica. Desondanks moest de guitige Bakelants blij zijn dat hij voor 2014 onderdak vond bij Tom Boonen en maats. Bij de ploeg van Patrick Lefevere liet onze landgenoot mooie dingen zien, met onder andere een ritzege in de Dauphiné. Het contract van de ex-gele truidrager in 'La Grande Boucle' liep evenwel af en vervolgens koos Bakelants ietwat verrassend voor een avontuur bij het Franse AG2R. En daar wil hij - samen met die andere nieuwkomer Johan Vansummeren - graag schitteren.

Meer zelfvertrouwen
"Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn laatste twee seizoenen. Ik heb mooie koersen gewonnen, vooral in Frankrijk. Het is een land dat mij bevalt en waar ik mijn mooiste zeges heb gepakt. Ik ben dan ook blij dat ik in een Franse ploeg terechtgekomen ben. Vincent Lavenu wilde mij echt graag aan boord. Die zege in de Tour 2013 was natuurlijk heel belangrijk. Ik was al vijf jaar prof zonder ook maar een zege te pakken. De opofferingen die je doet, zijn natuurlijk leuker als je af en toe eens een koers wint. Daardoor heb ik ook meer zelfvertrouwen gekregen."

Veel in beeld
Wat mag 2015 brengen voor de uit Oudenaarde afkomstige Kempenaar? "Ik zou graag een goede Luik-Bastenaken-Luik rijden. Een plaats in de top-10 zou wel mooi zijn. En uiteraard wil ik ook graag veel in beeld fietsen. Mijn profiel past perfect bij dat van de ploeg. AG2R houdt van aanvallers en avonturiers. We hebben geen sprinter in de ploeg, we moeten het dus hebben van offensief koersen en het hard maken van de wedstrijden", besluit Bakelants.

Lees meer