3 Jungels.
Photo News Jungels.

Jungels en Lampaert in de wolken met nieuwe Quick.Step-triomf: “We leverden toch weer een mooi werkstukje af”

Bob Jungels leek lang de E3 te gaan winnen, maar uiteindelijk was het zijn teammaat Zdenek Stybar die de bloemen meegraaide. Jungels finishte als vijfde. 

"Het zag er even heel goed uit, maar achter mij kwam de tegenreactie toch op gang", reageerde Jungels. "Als een ploegmaat dan wint, verzacht dat wel de pijn. Doel was om met het team te winnen en dat is gelukt. Het liep niet zoals in Kuurne-Brussel-Kuurne, toen ik mijn solo wel tot het einde kon uitzingen. Als team leverden we hier toch weer een mooi werkstukje af. Ik weet van mezelf dat ik niet moet rekenen op mijn eindsprint. Vandaar dat ik altijd een uitval moet opzetten. Ik ging van ver aan en kreeg snel een minuut bijeen gefietst. Maar naarmate de eindmeet naderde, ging het minder snel. Op de lange rechte stukken naar Harelbeke kreeg ik het best lastig."

3 Jungels.
BELGA Jungels.

"Het maakt niet uit wie er wint, als het maar iemand van onze ploeg is", stelde ook Yves Lampaert, achttiende in de uitslag. "Onze wedstrijd was tactisch perfect ingedeeld. Overal hadden we een mannetje mee. Jungels reed in volle finale op kop. Dan volgde een groepje met Stybar en dan kwamen Philippe Gilbert en ikzelf eraan. Wij konden zo speculeren en indien nodig anticiperen."

3
BELGA

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk Thyssen

    Ik lach wanneer de ploegmaten hun armen in de lucht steken . Uiteindelijk winnen zij niet en gaan de mooie koersen aan hun neus voorbij. Ik zie het al gebeuren bij de volgende contractbesprekingen hoeveel heb je er gewonnen afgelopen jaar ? Eh ik niet maar mijn ploegmaat wel ,en in heb goed afgestopt hoor . Wedden dat ze nog tegen elkaar gaan rijden in de volgende koersen ? En Stybar ? Na 40 km op het zweet geteerd te hebben van zijn medevluchters wint hij ,proficiat.

  • Erwin Van Roy

    Louis de andere ploegen zijn niet sterk genoeg om hun renner op kop te helpen. Daar is het grote verschil. En 2 DQS start in iedere klassieker met 3 a 4 kandidaat winnaars terwijl de andere ploegen 1 of 2 kandidaten in de ploeg heeft

Lees meer