AP

Kenny Belaey versiert zitje in atletencommissie UCI

Onze landgenoot Kenny Belaey zetelt in de nieuwe atletencommissie van de internationale wielerunie UCI. Hij vertegenwoordigt de discipline trials, zo raakte vandaag bekend.

De commissie bestaat uit dertien leden, die allemaal verkozen zijn door de sporters zelf. Het gaat om zeven mannen en zes vrouwen. Voor de weg zetelen de Nederlanders Bobbie Traksel en Iris Slappendel in de commissie. De Nederlandse Marianne Vos vertegenwoordigt het veldrijden. Er zijn ook vertegenwoordigers voor mountainbike, bmx, baan, para- en indoorcycling.

Stem voor collega's
De dertien leden hebben een mandaat tot 2017 en moeten bij de UCI een stem vormen voor hun collega's. In het najaar kiezen ze een voorzitter.  UCI-voorzitter Brian Cookson reageert tevreden. "De atleten vormen het hart van onze sport. Het was nodig dat zij de plaats kregen die ze verdienen. Deze hernieuwde atletencommissie komt overeen met wat ik versta onder modern bestuur, dat gebaseerd is op dialoog en samenwerking tussen de UCI en de belangrijkste spelers binnen het wielrennen."

Lees meer