BELGA

Klaas Lodewyck met succes geopereerd

Wielrenner Klaas Lodewyck (26) heeft een succesvolle operatie achter de rug. De renner van BMC sukkelde met hartritmestoornissen en moest noodgedwongen de fiets aan de kant zetten eind juli. Met deze operatie zou het probleem verholpen moeten zijn.

Lodewyck liep de voorbije maanden langs bij heel wat specialisten voor zijn hartritmestoornissen. Aanvankelijk zou hij opteren voor de aanpak van het team van hartspecialist Pedro Brugada en geopereerd worden eind september, maar de BMC-renner is dan toch nog te rade gegaan bij een andere specialist in Brugge en heeft gekozen voor diens voorstel.

Verloofde Femke
Donderdag werd hij geopereerd in het AZ Sint-Jan in Brugge. "De operatie is goed verlopen", zegt zijn verloofde Femke Herygers. "Het ging niet om een hartoperatie. Via de lies zijn ze eigenlijk naar binnen gegaan en hebben ze de oorzaak van die hartritmestoornissen dichtgebrand. Klaas moet nu nog wat rust nemen en mag zaterdag het ziekenhuis verlaten."

Brugada
Volgende week donderdag ondergaat hij dan een fietstest in het ziekenhuis om te zien of de hartritmestoornissen definitief van de baan zijn. "De dokters willen dan nagaan of het probleem nog opduikt bij zware inspanningen", vertelt Herygers. "De operatie is alvast geslaagd, we hopen nu ook dat die test goed verloopt. Als dat niet het geval zou zijn, kunnen we eventueel nog altijd kiezen voor de tweede optie en de aanpak van het team van Brugada."

Lees meer