4
Photo News

KOERS KORT 04/01. Evenepoel trekt naar nieuwe UAE Tour - Eerste zege is binnen voor ploeg Van Avermaet - Viviani kopman met dienst voor Deceuninck-Quick.Step in Australië

Evenepoel van Argentinië naar Emiraten

Remco Evenepoel neemt na de Tour de San Juan in Argentinië deel aan de nieuwe UAE Tour (25 februari -2 maart). De plannen om de jongste aanwinst van Patrick Lefevere naar de Ronde van Algarve te sturen zijn gewijzigd. Evenepoel maakt zijn Belgisch profdebuut in Nokere Koerse (20 maart). Daarna volgt de Bredene Koksijde Classic. In het programma van Evenepoel wordt de Ronde van Catalonie wellicht ook geschrapt. (MG)

4

Elia Viviani leidt Deceuninck - Quick-Step in Australië

Spurtbom Elia Viviani is de kopman van Deceuninck - Quick-Step in de Tour Down Under (15-20 januari), de eerste WorldTour-rittenkoers van het seizoen. De Italiaanse kampioen, die vorig jaar een rit won in Australië, krijgt met Dries Devenyns een Belg in steun. De rest van de selectie bestaat uit de Fransman Rémi Cavagna, de Denen Mikkel Honoré en Michael Morkov, de Brit James Knox en de Italiaan Fabio Sabatini.

“In de eerste plaats mikken we op ritzeges met Elia”, legt sportdirecteur Rik Van Slycke uit. “Het zou een mooi begin van het jaar zijn. Hij is zoals altijd heel gemotiveerd, maar het is afwachten wie nog aan de start zal verschijnen. Er liggen kansen maar het parcours onderging ook wijzigingen. Zo wacht Willunga Hill nu op de laatste dag. Dat zal een invloed hebben op de dynamiek van de wedstrijd.”

“We hebben een sterk team”, vervolgt Van Slycke. “Naast Elia hebben we Dries, die de race kent, en James. Hij krijgt een vrije rol voor het klassement als de benen goed zijn. We bekijken het dag per dag en zullen zien hoe iedereen reageert op de hoge temperaturen in Australië.” 

4
AFP

Bevin rijdt naar Nieuw-Zeelandse tijdrittitel én eerste zege van het jaar voor CCC

Lang heeft CCC niet moeten wachten op zijn eerste zege van het jaar. De ploeg rond kopman Greg Van Avermaet mocht vandaag aan de andere kant van de wereld vieren op het nationaal kampioenschap tijdrijden in Nieuw-Zeeland. Daarin reed Paddy Bevin naar de zege voor Hamish Bond. De tijdrijder bij CCC legde zijn 40 kilometer af in 50 minuten en 45 seconden. Daarmee was hij één klasse te sterk voor de rest. Geen enkele renner eindigde binnen de minuut. George Bennett (Jumbo-Visma) kwam als tweede renner uit de WorldTour binnen op 2'09", goed voor een vierde plaats.

“Ik heb het geluk dat ik me dit seizoen mag focussen op tijdritten”, aldus Bevin. “Ik zal in de eerste helft van het seizoen een pak rittenkoersen van 1 week afwerken. Als alles goed verloopt, zal ik in juli de Tour rijden. Het zal heel cool zijn om met de Nieuw-Zeelandse kampioenentrui Tour-tijdritten af te werken.”

Niki Terpstra en Thomas Boudat zijn eerste leiders in Amsterdam

Niki Terpstra en de Fransman Thomas Boudat zijn het best begonnen aan de 37ste editie van de zesdaagse van Rotterdam. Het duo nam gisteren de leiding na de eerste competitiedag in Ahoy. Terpstra staat al drie keer op de erelijst. In 2013, 2014 en 2015 won hij aan de zijde van Iljo Keisse. Met kersvers Direct Energie-ploegmaat Boudat heeft hij na dag één een ronde voorsprong op de naast concurrentie.

Vorig jaar wonnen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw de zesdaagse van Rotterdam. De Ketele vormt in 2019 een duo met Robbe Ghys. Zij staan voorlopig achtste, op twee ronden. De Pauw rijdt samen met de Nederlander Pim Ligthart. Na de eerste dag volgen zij op de vijfde plaats, op een ronde, net voor Jules Hesters en Bryan Boussaer. Stijn Steels, de zesde Belgische deelnemer, is gekoppeld aan de Nederlander Jan-Willem van Schip. Zij staan zevende (op een ronde).

4
Photo News

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pedro Gonzalez

    Jaja, de eerste zege is binnen voor de ploeg van Van Avermaet, maar hijzelf is niet bij de eerste tien. De tiende is geëindigd op meer dan 6 minuten van de winnaar, in een tijdrit van 50 km. Van Greg geen verder nieuws.

  • Pieter De Ruyter

    Catalonië is koersen op het allerhoogste niveau,gezond verstand dat ze die jonge gast dat besparen.

Lees meer