8
Getty Images

KOERS KORT (30/03): Quick.Step met jonge veulens naar Ronde van het Baskenland - Van Aert: "Ik maak me geen illusies"

Dillier scoort meteen bij terugkeer

Silvan Dillier heeft La Route Adélie de Vitré (Fra/1.1) gewonnen. De Zwitser, die zijn terugkeer maakte na een vingerbreuk, haalde het voor de Fransen Benoît Vaugrenard (Groupama-FDJ) en Justin Mottier (Vital Concept Cycling Club).

De vroege vlucht kreeg al snel vorm in deze Franse eendagskoers: na zo'n 10 kilometer wisten negen renners zich af te scheiden van het peloton: Anthony Delaplace, Justin Mottier, Benoït Vaugrenard, Loïc Chetout, Paul Orselin, Jérôme Cousin, Patrick Schelling, Silvan Dillier en Ricardo Vilela.

Meer dan 3:30 kregen ze nooit van het peloton waar de Baskische ploeg Euskadi-Murias het commando nam. Toen Gazprom overnam probeerde de Russische ploeg het peloton op waaiers te trekken, maar toen nog zonder succes. Wel zou de bonus van de vluchters zakken en in de kopgroep moesten door de hoge snelheid enkele vluchters het ook laten afweten.

Wat later zou het peloton toch in stukken breken, wat de achtervolging niet ten goede kwam. De vluchters telden in de laatste 15 km nog steeds 1:25 voorsprong. Het was Dillier die zijn kans schoon zag op 6 km van het eind en een aanval plaatste. Ourselin en Vaugrenard waren niet ver, maar wisten het kloofje niet te dichten. Onder de vod van de laatste kilometer werd de Zwitser dan toch gevat door een grotere groep, maar in de sprint haalde hij het alsnog.

Dillier volgt op de erelijst Laurent Pichon op, een opsteker voor de Zwitser nadat hij in de Strade Bianche zijn vinger brak en nu pas weer aan koersen toe was.

8
Photo News
8
Photo News

Van Aert: "Ik maak me geen illusies"

Wout van Aert wordt door kenners als een outsider gezien. De veldritwereldkampioen zelf houdt vooral de voeten op de grond. "Ik ben er klaar voor. Zowel fysiek als mentaal. Ik verkeer in de best mogelijke conditie en kijk echt uit naar zondag. Maar ik weiger om me illusies te maken. Het is tot op heden overal goed gegaan, dat klopt. Maar de Omloop, de Strade Bianche en Gent-Wevelgem zijn de Ronde niet. En dan nog, ik heb sowieso nergens het verschil kunnen maken. Het wordt kwestie van zo lang mogelijk te volgen, in de hoop in de finale mee te zijn met de beteren en dan op intuïtie te koersen. Aanvallen? De man met de hamer loert in de Ronde om elke hoek, vrees ik." Van Aert heeft zijn botsing met een seingever in Dwars door Vlaanderen goed verwerkt. "De rug is oké. Ik heb alleen nog last van wat stramheid in nek en schouder. Maar dat zal me zondag niet belemmeren."

8
Photo News
8
BELGA

Serry naar Ronde van het Baskenland

Julian Alaphilippe, Eros Capecchi, Rémi Cavagna, James Knox, Enric Mas, Jhonatan Narvaez en onze landgenoot Pieter Serry zijn de zeven namen van Quick.Step Floors die het mooie weer moeten maken in de 58ste editie van de Ronde van het Baskenland (2 tot 7 april). Een jong team, maar ploegleider Brian Holm, die samen met Davide Bramati de jongens vanuit de volgwagen zal aansporen, is ervan overtuigd dat het team de indrukwekkende resultaten van de laatste weken kan doortrekken. 

"We weten uit voorgaande jaren hoe zwaar deze race is", aldus Holm. "Met onze jeugd kunnen we het ons dit keer veroorloven om te koersen als underdogs. Bijna elke dag krijgen we korte maar steile beklimmingen voorgeschoteld, je kan het wat vergelijken met de Waalse Pijl. Een mooie race, zeker voor jonge renners." 

Daan Hoeyberghs naar BEAT Cycling Club

Daan Hoeyberghs (23) ruilt Team Steylaerts voor BEAT Cycling Club, waar hij zich volledig op het wegwielrennen wil focussen. “Ik ben erg blij met deze kans en ik kijk ernaar uit om deel uit te gaan maken van deze nieuwe ploeg", verklaart Hoeyberghs. "Ik heb de afgelopen jaren de volledige focus gehad op het veldrijden, maar was toch altijd in staat om de zomermaanden goed mee te draaien in het wegpeloton. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid krijg om een goed programma te gaan rijden met een goede omkadering binnen een veelbelovende club." Ook coach Egon van Kessel is tevreden. "Na het wegvallen van Arjen Livyns, die vertrok naar Vérandas Willems–Crelan, waren we op zoek naar een vervanger. Met Daan hebben we een hele talentvolle renner in huis gehaald." 

Geen kopmannen bij Wanty

Wanty-Groupe Gobert start zondag zonder uitgesproken kopman in de Ronde van Vlaanderen. "Die zal ik zelf wel aanduiden in de finale", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Wie goed is, krijgt bescherming." De ploeg brak tot dusver nog geen potten in het klassieke voorjaar en dat zit Van der Schueren niet lekker. "Onze prestaties vielen wat tegen. Het is allemaal wat minnetjes en dat knaagt toch een beetje aan mij." De selectie: Backaert, Offredo (Fra), Pasqualon (Ita), Smith (GBr), Van Keirsbulck, McNally (GBr) en Devriendt. (JDK/TLB)

8
TDW

Kristoff trekt het schip bij UAE in de Ronde

Het UAE Team Emirates voor de Ronde wordt volledig gebouwd rond ex-winnaar Kristoff (2015). Vorig jaar finishte de Noor als vijfde. "Ik start niet als topfavoriet, maar de laatste wedstrijden hebben me wel op een hoger niveau gebracht. Ik hoop mijn rol te kunnen spelen", pompt hij zichzelf vertrouwen in. Kristoff blijft voorlopig steken op twee zeges (slotetappe Ronde van Oman en openingsrit Ronde van Abu Dhabi). In de E3 Harelbeke (40ste), Gent-Wevelgem (25ste) en Dwars door Vlaanderen (76ste) ontgoochelde hij. De selectie: Kristoff (Noo), Swift (GBr), Marcato (Ita), Troia (Ita), Consonni (Ita), Ganna (Ita) en Byström (Noo). (JDK/TLB)

8
Photo News

Stuyven kopman bij Trek

Vierde in de Omloop, tiende in Milaan-Sanremo, zesde in de E3 Harelbeke en tiende in Dwars door Vlaanderen: Jasper Stuyven (25) rijdt een regelmatig voorjaar. Veel regelmatiger dan ploegmaat John Degenkolb (29) - nochtans ex-winnaar van Sanremo en Roubaix - en daarom kiest Trek-Segafredo zondag voor Stuyven als kopman.

Trek ging 'Vlaanderens Mooiste' gisteren op vraag van Degenkolb nog eens verkennen. Een deel van het team legde zo'n 100 kilometer af, Stuyven hield het bij zestig kilometer. "Hij verkende eerder al", verklaarde ploegleider Dirk Demol. Degenkolb voelt zich volgens Demol ook nog altijd niet 100 procent. De Duitser stapte uit Parijs-Nice met een bronchitis en hij moest ook passen voor Milaan-Sanremo. In de E3, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen kwam hij niet in de buurt van de ereplaatsen. "Voor mij de reden om Stuyven een plaatsje hoger te zetten", aldus Demol. Stuyven en Degenkolb krijgen De Kort, Mullen, Pedersen, Rast en Reijnen zondag in steun.

8
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer