4 Fabio Jakobsen is één van de blikvangers.
Photo News Fabio Jakobsen is één van de blikvangers.

KOERS KORT. Pinot combineert Tour en Vuelta - GP Vermarc pakt zondag uit met Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal en Eddy Merckx

Pinot rijdt na de Tour ook de Vuelta

Thibaut Pinot zet de komende maanden weer alles op de Ronde van Frankrijk. Nadat hij vorig jaar in tranen de strijd moest staken, staat hij op 29 augustus als kopman van Groupama-FDJ aan de start in Nice. Pinot krijgt al zeker Stefan Küng, Valentin Madous, Rudy Molard en David Gaudu mee in steun. Als voorbereiding rijdt de 30-jarige Fransman La Route d’Occitanie, het Critérium du Dauphiné en het Frans kampioenschap. Na de Tour rijdt Pinot ook de Vuelta. 

Pinots ploegmaat Arnaud Démare gaat dan weer op jacht naar ritzeges in de Ronde van Italië. Vorig jaar won de sprinter al een etappe en kwam hij net te kort voor de puntentrui. Dit seizoen verbleef Démare elf dagen lang in quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten nadat de UAE Tour werd stilgelegd na de uitbraak van het coronavirus.

4 Thibaut Pinot.
Photo News Thibaut Pinot.

GP Vermarc pakt uit met Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal en Eddy Merckx

Komende zondag, 5 juli vindt de eerste GP Vermarc plaats. Deze koers staat gecatalogeerd op de nationale kalender. Onder de 24 deelnemende ploegen staan er met Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal twee WorldTeams aan de start. Het startschot wordt gegeven door Eddy Merckx.

Het deelnemersveld oogt alvast mooi. Bij Deceuninck-Quick.Step staan onder andere Fabio Jakobsen, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Florian Sénéchal en Stijn Steels op de voorlopige deelnemerslijst. Lotto-Soudal zakt af met onder meer John Degenkolb, Jasper De Buyst, Jelle Wallays, Nikolas Maes en Gerben Thijssen. Wat betreft de ProTeams tekende Alpecin-Fenix in, met onder anderen Belgisch kampioen Tim Merlier, naast Bingoal-Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen-Baloise en Circus-Wanty Gobert.

“Wij hebben dus met Jakobsen en Merlier de Nederlandse en Belgische kampioenen op de weg aan de start. Naast het indrukwekkende lijstje dat eerder werd opgesomd zullen ook Toon Aerts en Laurens Sweeck present tekenen”, meldt organisator Marc Verbeeck. De start wordt gegeven door Eddy Merckx. De wedstrijd heeft plaats onder strenge maatregelen.

4 Fabio Jakobsen.
Photo News Fabio Jakobsen.

Derde etappe BinckBank Tour eindigt in Aalter

De ingekorte BinckBank Tour heeft dit jaar plaats van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. Deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers (WT) krijgt stilaan vorm. Afgetrapt wordt er in het Nederlandse Vlissingen met een individuele tijdrit. Vandaag/woensdag werd ook bekendgemaakt dat de derde etappe loopt tussen het Nederlandse Philippine en Aalter. Het is al voor de derde keer dat deze Oost-Vlaamse gemeente de eindbestemming is van een rit in de BinckBank Tour.

Na vier keer als startetappe te hebben gefungeerd, finisht het peloton dit jaar voor de derde keer in Aalter. Dat maakten Pieter De Crem (titelvoerend burgemeester), Dirk De Smul (schepen van evenementen) en Rob Discart (koersdirecteur BinckBank Tour) bekend.

“Het gemeentebestuur van Aalter draagt de wielersport reeds jaren een warm hart toe. Ook in deze moeilijke periode willen wij met het ondertekenen van dit contract (2020-2021) onze bijdrage leveren tot de heropleving én beleving van de wielersport. De allerbeste renners te mogen ontvangen in onze vijfsterrengemeente én onze inwoners daar ten volle van laten genieten, is deze ondersteuning meer dan waard”, aldus schepen Dirk De Smul.

“Inmiddels hebben we een traditie opgebouwd met Aalter. Een vruchtbare en dynamische samenwerking van zeven jaar resulteert in een nieuwe overeenkomst van twee jaar. Daar zijn wij heel blij mee”, vult koersdirecteur Rob Discart aan.

De derde etappe van de BinckBank Tour start in het Zeeuwse Philippine. Het peloton krijgt vanaf de start ruim 165 km vlakke wegen voor de wielen geschoven. In het eerste gedeelte doet het peloton een flink stuk Zeeland aan. Daarna gaat het via Zelzate en Eeklo richting Aalter waar het peloton na drie lokale ronden op de Europalaan aan het gemeentehuis zal finishen.

Mitchelton-Scott maakt voorselectie Tour bekend en haalt Copeland binnen

Mitchelton-Scott heeft de voorselectie voor de Ronde van Frankrijk vrijgegeven. Op de longlist staan tien renners, waarvan er dus nog twee afvallen. Adam Yates, Esteban Chaves, Mikel Nieve, Damien Howson, Daryl Impey, Christopher Juul-Jensen, Jack Bauer, Luke Durbridge, Michael Hepburn en Luka Mezgec mogen hopen om op 29 augustus aan de start in Nice te staan.

De Australische formatie beleeft een woelige periode. Nadat eerder de overname door Manuela Fundación in het water viel, vonden er dinsdag enkele personeelswijzigingen plaats. Algemeen manager Shayne Bannan en Alvaro Crespi verlaten het team. Brent Copeland neemt de fakkel van Bannan over. De Brit komt over van Bahrain-McLaren.

4
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer