4
AFP

KOERS KORT. Ploeg Van der Poel krijgt wildcards voor Strade Bianche en Milaan-Sanremo - Alaphilippe topt straffe deelnemerslijst Dwars door Vlaanderen

Ploeg Van der Poel krijgt wildcards voor Strade Bianche en Milaan-Sanremo

Alpecin-Fenix heeft van organisator RCS Sports een wildcard gekregen voor zowel de Strade Bianche (7 maart) als Milaan-Sanremo (21 maart). Dat is goed nieuws voor Mathieu van der Poel, die van de twee Italiaanse koersen hoofddoelen van zijn voorjaar op de weg maakt. Daarnaast wil de Nederlandse alleskunner ook onder meer scoren in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Ook het Italiaanse Vini Zabú-KTM, het Russische Gazprom-RusVelo en het Franse Arkéa-Samsic kregen een uitnodiging voor Milaan-Sanremo in de bus. Voor de Strade Bianche gingen de wildcards naar B&B Hotels-Vital Concept, Circus Wanty-Gobert, Arkéa-Samsic, Bardiani, Androni Giocattoli en dus Alpecin-Fenix. De wildcards voor Tirreno-Adriatico (11-17 maart) gaan dan weer naar Androni Giocatolli, Bardiani, Gazprom-Velo en Arkéa-Samsic. Daar zal Van der Poel dus niet te zien zijn.

4
EPA

Alaphilippe topt straffe deelnemerslijst Dwars door Vlaanderen

Dwars door Vlaanderen editie 2020 is voorgesteld. En dat wordt er een om in te kaderen. Lees gerust even mee: Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel, Alejandro Valverde, André Greipel, Alexander Kristoff, Elia Viviani, Fernando Gaviria en wereldkampioen Mads Pedersen doen mee. Het is een deelnemerslijst om u tegen te zeggen. Vooral de deelname van Alaphilippe springt in het oog. De springveer van Deceuninck-Quick.Step rijdt dit jaar de Ronde van Vlaanderen en gebruikt Dwars door Vlaanderen als opwarmer. Het zijn zonder ongelukken zijn enige twee koersen bij ons in het klassieke voorjaar. 

Verder maakte de organisatie ook bekend dat Roeselare de komende vijf jaar als startplaats behouden blijft. De West-Vlaamse gemeente heeft een verbintenis met Dwars door Vlaanderen tot en met 2025. Waregem blijft nog zeker vier jaar aan als aankomstplaats. De 75ste editie van Dwars door Vlaanderen wordt op 1 april verreden. Vorig jaar won Mathieu van der Poel.  

“In eerste instantie kwamen wij in 2007 tot een overeenkomst voor de duur van 5 jaar. In 2011 werd het contract een eerste keer opengebroken, daarna volgde nog aanpassingen in 2016. En vandaag ondertekenen we met de stad Roeselare een nieuwe verbintenis. Eén die ervoor zorgt dat Dwars door Vlaanderen tot 2025 vanop Roeselaarse bodem vertrekt”, geeft burgemeester Kris Declercq (CD&V) mee. Daarnaast raakte ook bekend dat  met Kanarieberg nog een extra helling aan het parcours wordt toegevoegd. De teller komt zo op dertien hellingen te staan.

“De verstandhouding met Roeselare is opperbest. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een verlengstuk mogen breien aan onze samenwerking”, verduidelijkt Carlo Lambrecht, voorzitter van het organiserende comité KSV Waregem Vooruit. “Wij werden hier sinds 2007 steeds hartelijk ontvangen. Dit in een gemeente die heel sportminnend is. We kunnen hier bovendien beschikken over een schitterende locatie en hebben alle faciliteiten voorhanden om onze koers in de beste omstandigheden te laten vertrekken. Op 1 april zijn de ogen van de wielerfans weer gericht op het traject tussen Roeselare en Waregem.”

4
BELGA
4 Het podium van vorig jaar.
BELGA Het podium van vorig jaar.

Lees meer