5 Een glunderende Gianni Meersman tekende op Australische bodem voor de eerste Belgische zege van 2015.
Photonews Een glunderende Gianni Meersman tekende op Australische bodem voor de eerste Belgische zege van 2015.

Kop is eraf voor Meersman: "Zege goed voor vertrouwen"

Gianni Meersman heeft de eerste Belgische overwinning van het nieuwe wielerseizoen beet op Australische bodem. "Dit is leuk voor het vertrouwen", vertelde de renner van Etixx-Quick.Step na zijn winst in de Cadel Evans Great Ocean Road.

De 27-jarige Meersman toonde zich na afloop heel gelukkig met de zege. "We vertoeven al een tijdje op Australische bodem met de ploeg", vertelde hij. "In de Tour Down Under was er één etappe waar ik perfect gepiloteerd werd door het team in de sprint, maar toen had ik de benen niet om het af te werken. Nu wel."

Demarrage Evans
Het was afscheidnemend wielrenner Cadel Evans die de beslissende demarrage plaatste op de eerste beklimming in de plaatselijke ronde. "Dat was even op de tanden bijten", aldus Meersman, "want het is een zeer steile helling. Samen met ploegmaat David De La Cruz slaagde ik er in om me in het selecte groepje te handhaven. Toen David zag dat ik mee was vooraan, heeft hij hard voor me gewerkt om het groepje bijeen te houden. Op dat laatste klimmetje was het dan aan mij om het af te maken."

Goed humeur
In de sprint toonde de West-Vlaming zich de sterkste. "Ik ben zeer trots op deze eerste overwinning", zegt hij. "Ook vorig jaar won ik al in mijn derde wedstrijd waar ik startte. ik weet niet waarom, maar blijkbaar lukt winnen me goed bij de start van het seizoen. Dit is fijn voor mezelf, maar ook voor het team. Dit is onze tweede overwinning op de weg (in San Luis won Cavendish de slotetappe, red) en het motiveert iedereen om verder hard te werken en met een goed humeur terug te keren naar Europa."

5
Photonews
5
GETTY
5
GETTY
5
GETTY

Lees meer