5
Jan De Meuleneir- Photo News

Jolien D'hoore volgt zichzelf op en wint Kristallen Fiets voor vrouwen voor het tweede jaar op rij

Bij de Kristallen Fiets voor vrouwen prijkt ook na dit jaar één naam op de erelijst: Jolien D'hoore. De 27-jarige wereldkampioene koppelkoers op de piste volgt zichzelf op en haalde het na een spannende strijd voor veldrijdster Sanne Cant. 

In afwachting van de spannende ontknoping bij de mannen kregen we in het casino van Knokke als aperitiefhapje het duel voor de Kristallen Fiets bij de vrouwen. Een strijd op het scherp van de snee tussen Jolien D'hoore en Sanne Cant. D'hoore kroonde zich in 2017 tot wereldkampioene koppelkoers en Belgisch kampioene op de weg. Sanne Cant domineerde dan weer het veldrijden, met een logische eerste wereldtitel tot gevolg. 

Een duel tussen de piste en het veld dus, dat in het voordeel van de piste werd beslecht. D'hoore liet in een dubbelinterview voor deze krant ontvallen dat Cant favoriete was, maar ging vanavond in Knokke uiteindelijk wel met haar tweede Kristallen Fiets lopen. Niet letterlijk, want D'hoore was wegens een teamstage in Australië niet aanwezig op de uitreiking zelf. 

In een videoboodschap liet de kersverse Kristallen Fiets bij de vrouwen wel weten verrast te zijn met de overwinning. "Dit had ik helemaal niet verwacht. Ik ben er echt heel blij mij. Voor mij is dit persoonlijk een van de mooiste trofeeën die je kan winnen. Ik wil graag mijn familie bedanken, maar ook mijn trainers, iedereen van de bond en Sport Vlaanderen, mijn werkgever. Ik ga het lekkere eten en drinken wel missen. Het is altijd leuk om iedereen op zo'n avond terug te zien."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Alle wereldtruien zijn in ons bezit"

Yvonne Reynders, de beste Belgische wielrenster aller tijden, mocht de Kristallen Fiets uitreiken. "Ik vind het heel positief dat zoveel meisjes het willen opnemen tegen de buitenlanders. En we hebben al een pak gewonnen, hé. De Belgische vrouwen zijn in alle disciplines wereldtop en (bijna) alle wereldtruien zijn in ons bezit." 

5 Yvonne Reynders, viervoudig wereldkampioen bij de vrouwen.
Jan De Meuleneir - Photo News Yvonne Reynders, viervoudig wereldkampioen bij de vrouwen.

De Kristallen Fiets voor vrouwen werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Ook vorig jaar trok Jolien D'hoore naar aanleiding van haar bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio aan het langste eind. Het blijft dus nog één jaar langer wachten op een nieuwe naam op de erelijst bij de dames.

De erelijst bij de vrouwen 

- 2017: Jolien D'hoore

-2016: Jolien D'hoore

5
Jan De Meuleneir- Photo News
5 Jolien D'hoore en Sanne cant.
rv Jolien D'hoore en Sanne cant.
5
PN

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Deschryvere

    Dik verdiend voor Jolien.

Lees meer