47 Remco Evenepoel en Wout van Aert met hun partners.
Photo News Remco Evenepoel en Wout van Aert met hun partners.

Op de rode loper van de Kristallen Fiets: ouderwetse glamour in modern kleedje

Schoon volk vanavond in Vilvoorde. De top van de Belgische wielerwereld én partners verzamelen voor het 28ste Gala van de Kristallen Fiets. Daarbij hoort traditiegetrouw een passage op de rode loper en in onze fotostudio.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

UIT DEZELFDE COLLECTIE 
Wout van Aert en Sarah De Bie: “Getwijfeld of ik zou wisselen. Maar het is grappig, nee?” 

Hartstilstandje. Kom dat tegen. Toen Sarah gisteren haar Instagram checkte, zag ze een foto van Ine Beyen die... quasi dezelfde jurk droeg. Een exemplaar van Munthe, uit de komende zomercollectie, tikkeltje bohémien chic. Terwijl de één voor maxiformaat en zomers ging, koos de ander het midiformaat en donkere kousen. “Ik heb éven getwijfeld of ik zou wisselen”, lacht Sarah, “maar het was mijn eerste keuze en eigenlijk is het wel grappig, neen?” Wout ging voor een kostuum bij Tod-B Tailoring, waar wel meer coureurs aanklopten. “Het is ouderwets stijlvol, daarom draag ik er graag nog een rolkraag en sneakers bij... Het moet een béétje ontspannen blijven.”

47 Wout van Aert en partner Sarah De Bie
Photo News Wout van Aert en partner Sarah De Bie

Serge Pauwels en Ine Beyen: “Gescoord op Black Friday, in de boetiek van mijn nicht” 

Dat Serge en Ine zich graag uitdossen voor een avondje Kristallen Fiets is al lang geen geheim meer. Elke keer weer stralen ze op de rode loper. Ine koos deze keer voor een chique bohemien-jurk, afgelopen Black Friday gescoord bij Day, de boetiek van haar nicht in Gent. Serge wachtte met shoppen tot dinsdag, zodat hij zijn kostuum kon afstemmen op de outfit van Ine. “Het is een wijnrood kostuum met een smalle broek van Zara geworden”, vertelt hij. “De polo eronder had ik nog en de schoenen zijn van Dries Van Noten.” Ook de Delvaux-handtas van Ine mocht voor de gelegenheid weer uit de doos. “Ik spaar ‘m voor gelegenheden en weet nu al dat mijn dochters er later zullen om vechten.”

47 Serge Pauwels en partner Ine Beyen
Photo News Serge Pauwels en partner Ine Beyen

Niels Albert en Valeska Van den Broecke: “Een vrouw in een pak, dat ziet Niels graag” 

Allebei strak in het pak, “want een vrouw in een pak, dat ziet Niels echt heel graag”, aldus Valeska, stralend in het rode ensemble van Pinko dat ze vond bij Helou Fashion. “Ik heb er zo een paar, in verschillende kleurtjes. Op de rode loper met hoge hakken en een coltruitje, in de zomer met een soepel t-shirtje en sneakers. Heerlijk toch, je kan met zo’n kostuum alle kanten op.” Net als heel wat andere dames gisterenavond combineerde Valeska met een Chanel-handtas. “Mensen doen dat nog weinig hé, zich zo eens opdirken. Ik geniet hier wel van. Een avondje kinderloos- Alexine is bij vrienden-, we zijn heel relaxed.”

47 Niels Albert en partner Valeska Van Den Broecke
Photo News Niels Albert en partner Valeska Van Den Broecke

Remco Evenepoel en Oumaima Rayane

Vestimentair waren ze gisteren perfect op mekaar ingespeeld: zij de smaragdgroene zeemeermin, hij gentleman in dito tint. Ook in de liefde is de harmonie helemaal terug: “Ik heb van mijn fouten geleerd”, geeft Remco ruiterlijk toe, na het afgeblazen Monaco-plan dat tot een breuk met ‘Oumi’ leidde. “Even was het onwennig, om weer samen te zijn, maar nu leven wij op wolkjes: het goede van het verleden nemen we mee, in een frisse start.”

In de namiddag was Oumi geland uit Marrakesh, waar ze haar grootvader nog een laatste keer bezocht en begraven had. “Het was de papa van mijn mama. Hij was al een tijdje ziek, en ik wou graag nog afscheid nemen”, vertelt ze. Na de begrafenis volgde onmiddellijk de glamour: in Marokko ging ze nog snel naar de kapper, en dan het vliegtuig op, de strakke jurk met blote rug in. “Zulke dingen doe je nu eenmaal voor de liefde”, lacht ze zacht.

47
Joel Hoylaerts/ Photo News

Die liefde haperde even in de zomer, toen Remco naar Monaco zou verhuizen en brak met Oumi, want te ver, te lastig, te ingewikkeld.... “Het is beter zo”, klonk het berustend. Maar éigenlijk was er vooral onrust: “Door veel te praten met mijn ouders, heb ik ingezien dat het geen goed plan was, dat hele Monaco: té mondain, té groots. Ik ben volwassen, maar de raad van mijn vader en moeder sla ik niet zomaar in de wind”, aldus Remco. “Ik ben enig kind en weet dat mijn ouders echt het beste met mij voor hebben.”

Het waren weken waarin “ik toch wel verdriet had”, geeft Oumi toe. “Het was heel moeilijk, ook al omdat we niet met mekaar konden babbelen, alleen berichtjes sturen en bellen… Dat helpt niet, om de dingen terug recht te trekken.” Remco: “Maar ik heb mijn fout ingezien. Ik ben àltijd dol op Oumi geweest, maar hoe gaat dat? Ik was 19, maakte niet genoeg tijd, bekeek de dingen als vanzelfsprekend… Tot ik besefte wie en wat ik zo hard miste.” Aangezien ze in dezelfde straat wonen, liepen ze mekaar in oktober weer tegen het lijf. “Dat was eerst onwennig, dat ongemak heeft zelfs een paar dagen geduurd. Maar toen kwamen al die gevoelens terug, en nu voelt het als een ideale mix van ‘nieuw’ en ‘bekend’, waarbij we veel bewuster omgaan met mekaar”, aldus Remco. “Oumi geeft me echt vleugels, nu.”

47
Photo News

“Omgekeerd net hetzelfde”, lacht Oumi, die vorig jaar volledig slaagde voor haar eerste jaar Handelswetenschappen aan de universiteit. “Remco zal altijd een berichtje sturen als ik een examen heb. Het is niet zijn wereld, de universiteit, maar hij wil dat ik er alles over vertel.” Remco, oprecht: “Dat is toch niet te veel gevraagd? Enfin, dat vind ik nù, want in die dingen heb ik moeten leren en groeien, en dat gaat beter en beter. Tussen Oumi en mij gaat het precies elke dag in stijgende lijn, nu. De Kristallen Fiets bevestigt voor mij wat ik al langer voel: dat wij twee goed bezig zijn....”

47
BELGA

Johan Museeuw en Josephine Van Steenbrugghe: “Strak, sexy en comfortabel tegelijk”

Catwoman kon gisteren een puntje zuigen aan de stralende outfit van Josephine, partner van Johan Museeuw. Strak in het zwart, gewaagd en sexy. “En héél comfortabel tegelijk”, vertelt ze. “Ik heb maar één iets gepast in de winkel. Deze jumpsuit van Patrizia Pepe zat meteen goed.” Johan koos, net als veel mannen op de rode loper, voor een tweed kostuumvest met Engelse ruit. “Ook ik ben een snelle beslisser, hoor. Ik heb wat in mijn hoofd en dan wordt het dàt. Dit pak vond ik bij Scotch & Soda.”

47
Joel Hoylaerts/ Photo News

Eddy Merckx en Claudine Acou: “Als ervaren rodelopergangers hadden we keuze te over in de kast” 

Na jaren van prijsuitreikingen en evenementen als eregasten, mogen Eddy Merckx en Claudine zich zo stilaan doorwinterde rode lopergangers noemen. Iets nieuws gaan shoppen, hoefde niet. Keuze te over in de kleerkast. “Deze morgen ging ik wel naar de kapper”, vertelt Claudine. “Mijn wekelijkse afspraak, dus dat kwam goed uit (lacht).”

47 Eddy Merckx en partner Claudine Acou
Photo News Eddy Merckx en partner Claudine Acou

Femke Herygers (r) en Britt Sannen (vriendin): “‘Cold shoulders’ langs de ene kant, power met epaulette aan de andere” 

Femke was gaan shoppen bij luxeboetiek SN3 in Antwerpen “want op een avond als deze moet het in orde zijn”. Het werd een asymetrische jurk van Saint Laurent “met langs de ene kant een cold shoulder, dat vind ik wel elegant” en langs de andere kant een stevige epaulette voor de nodige power. “Dan heb je voor de rest weinig nodig, behalve feestelijke schoenen van Isabel Marant en een clutch van Chanel”. De 1m79 grote blondine liet haar vriend Tommy een avondje thuis en nam hartsvriendin Britt mee. “Wij vieren vaak onze verjaardag samen, omdat die maar één dag verschilt. En nu komen we hier eens een feestje bouwen.”

47 Femke Herygers (r) en Britt Sannen.
Joel Hoylaerts / Photo News Femke Herygers (r) en Britt Sannen.
47 Stephanie Clerckx
Joel Hoylaerts/ Photo News Stephanie Clerckx
47 Harm Vanhoucke en partner
Photo News Harm Vanhoucke en partner
47 Dries Devenyns en partner Nathalie Landrie
Photo News Dries Devenyns en partner Nathalie Landrie
47  Yves Lampaert en partner Astrid Demeulemeester
Photo News Yves Lampaert en partner Astrid Demeulemeester
47 Tim Declercq en partner Tracey Debruyne
Photo News Tim Declercq en partner Tracey Debruyne
47 Bert Van Lerberghe en partner
Photo News Bert Van Lerberghe en partner
47 Nick Nuyens en partner
Photo News Nick Nuyens en partner
47 Nicolas Denys en partner Maja Leye
Photo News Nicolas Denys en partner Maja Leye
47 Patrick Lefevere en zijn zoon Thomas
Photo News Patrick Lefevere en zijn zoon Thomas
47 Rik Verbrugghe en partner Claudia Van Avermaet met hun zoon Luca
Photo News Rik Verbrugghe en partner Claudia Van Avermaet met hun zoon Luca
47 Jens Keukeleire en partner Sheena Maesen
Photo News Jens Keukeleire en partner Sheena Maesen
47 Jelle Wallays en vriendin Vé David
Photo News Jelle Wallays en vriendin Vé David
47
Photo News
47 Edward Theuns en partner Lien Crapoen
Photo News Edward Theuns en partner Lien Crapoen
47 Senne Leysen en partner
Photo News Senne Leysen en partner
47 Wielrenster Julie De Wilde en broer Gilles
Photo News Wielrenster Julie De Wilde en broer Gilles
47 Wilfried Peeters en partner
Photo News Wilfried Peeters en partner
47 José De Cauwer en partner Sylvana Dendas
Photo News José De Cauwer en partner Sylvana Dendas
47 Jose De Cauwer en partner samen met Michel Wuyts
Joel Hoylaerts / Photo News Jose De Cauwer en partner samen met Michel Wuyts
47 Sven Vanthourenhout en partner Lindsey De Grande
Photo News Sven Vanthourenhout en partner Lindsey De Grande
47 Stan Dewulf en partner Kayla
Photo News Stan Dewulf en partner Kayla
47 Sander Armee en vriendin Julie Blockx
Photo News Sander Armee en vriendin Julie Blockx
47 Kevin Hulsmans (r)
Joel Hoylaerts / Photo News Kevin Hulsmans (r)
47 Ex-wielrenner Peter Van Petegem en zoon Gauthier
Photo News Ex-wielrenner Peter Van Petegem en zoon Gauthier
47 Julien Vermote en zijn broer
Joel Hoylaerts / Photo News Julien Vermote en zijn broer
47 Andrei Tchmill
Joel Hoylaerts / Photo News Andrei Tchmill
47 Dries de Bondt en partner.
Joel Hoylaerts / Photo News Dries de Bondt en partner.
47 Ploegleider Allan Peiper en partner
Photo News Ploegleider Allan Peiper en partner
47 Voormalig wielrenner Danny De Bie en partner Eva Dierckens
Photo News Voormalig wielrenner Danny De Bie en partner Eva Dierckens
47 Rudy De Bie en partner
Photo News Rudy De Bie en partner
47 Belofte Arne Marit en partner
Photo News Belofte Arne Marit en partner
47 Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke en haar partner Giovanni
Photo News Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke en haar partner Giovanni
47 Ploegleider Rik Van Slycke en partner
Photo News Ploegleider Rik Van Slycke en partner
47 Dirk De Wolf en partner Linda Floquet
Photo News Dirk De Wolf en partner Linda Floquet
47 Tom Van Damme en partner Katrien Zwijsen
Photo News Tom Van Damme en partner Katrien Zwijsen
47 Ex-wielrenner Frank Hoste en partner Natalie
Photo News Ex-wielrenner Frank Hoste en partner Natalie
47 Jo Planckaert en partner Karolien Blomme
Photo News Jo Planckaert en partner Karolien Blomme

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sara De Ras

    Jani mocht bij sommige koppels echt wel aantreden....

  • Anne Onsia

    @Niko Van Eeckhout: er zitten er nochtans enkele bij die met een bezoekje aan een topvisagist en aan een topkapper pure wereldwijven zouden zijn. Enkel Oumaima kent duidelijk haar camerahoeken, zij weet hoe ze haar lijf moet promoten, waw. En die jurk zit haar ook als gegoten. Dubbel waw. En ze is ook gewoonweg mooi. Maar opnieuw: zo zitten er echt nog wel tussen die maar een klein beetje extra nodig hebben om voetbal-niveau te halen.

Lees meer