4
Photo News

Kristoff wint tweede rit in Deutschland Tour en is nieuwe leider, Evenepoel kan lange solo niet afronden

Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Deutschland Tour gewonnen. De Noor van UAE Emirates won de sprint van een beperkte groep in Göttingen. Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) werd tweede, Yves Lampaert (Deceuninck-Quick.Step) knap derde. Lampaerts ploegmaat Remco Evenepoel schudde een straffe solo uit zijn mouw, maar kon die net niet afronden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na zijn straffe overwinningen in de Clasica San Sebastian en op het Europees kampioenschap tijdrijden liet Evenepoel de teugels even vieren. De youngster uit Schepdaal nam wat vakantie en kwam naar Duitsland om zijn conditie op te bouwen met het oog op het WK (tijdrijden). Maar met die conditie lijkt het wel snor te zitten. Dat toonde Evenepoel vandaag.

Gisteren eindigde de jongeling nog anoniem als 69ste in de sprintersetappe, maar vandaag eiste hij wel de hoofdrol op. Evenepoel trok al op ruim 100 kilometer van de aankomst in Göttingen in het offensief en zijn voorsprong groeide snel. De voorgift van onze landgenoot bedroeg maximaal 3'30". Zelfs een onoplettende fietser die plots over het parcours reed, kon onze landgenoot niet uit zijn lood slaan.

4 Zelfs een onoplettende man kon Evenepoel niet stoppen.
L'Équipe. Zelfs een onoplettende man kon Evenepoel niet stoppen.

In de achtergrond moest klassementsleider Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) de rol lossen en Evenepoel leek even op weg naar een dubbelslag. Maar in de finale kraakte onze jonge landgenoot. Op minder dan tien kilometer van de meet zat het avontuur van Evenepoel erop en een beperkte groep mocht sprinten voor de dagzege en de leiderstrui. Het was uiteindelijk Alexander Kristoff die zich de snelste toonde, hij gooide zijn wiel nog net voor dat van collega-krachtpatser Sonny Colbrelli. Yves Lampaert werd derde. De Deutschland Tour eindigt zondag.

4
Photo News
4
Photo News

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erik Dhaeyer

    Forza Remco. Je moet het maar doen op je 19de !

  • Bernd Vaes

    Remco heegt weer eens toegeslagen. Supertalent. Jammer genoeg heeft hij zich ditmaal even overschat door op 100 km in solo te ontsnappen. Dat betaalde hij met uiteindelijk 2 minuten verlies, hoewel hij tot 3 minuten kon uitlopen. Maar O.K., de jonge kerel moet zijn krachten nog leren in te schatten. Misschien valt hij morgen weer aan, en herhaalt hij de fout van vandaag niet?

Lees meer