4
Photo News

Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in Groot-Brittannië na impressionante sprint bergop

Mathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze de koninginnenrit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De 24-jarige Nederlander sprintte iedereen uit het wiel, Jasper De Buyst finishte drie seconden later als tweede. Van der Poel neemt meteen ook de leiderstrui over van Matteo Trentin. Dat belooft voor het WK in Yorkshire (29/09). 

“Ik wil wereldkampioen op de weg worden”, vertelde Mathieu van der Poel een tijdje geleden. Eén ding is zeker: de Nederlander is in vorm. Gisteren moest hij vrede nemen met de tweede plek, vandaag was het in rit vier wél prijs in Groot-Brittannië. De jongste zoon van Adrie maakte het verschil na een fenomenale sprint bergop (beelden hierboven).

Met Jasper De Buyst (tweede), Tom Van Asbroeck (zesde), Xandro Meurisse (zevende), Ben Hermans (achtste) en Tiesj Benoot (tiende) eindigden er vijf Belgen in de top tien. Matteo Trentin kwam als negende over de streep en is zijn leiderstrui kwijt aan Van der Poel. De Ronde van Groot-Brittannië eindigt zaterdag.

Nadat met Dylan Van Baarle de laatste renner van de vroege vlucht met drie werd opgeraapt kregen we een aantrekkelijke finale, van Gateshead naar Kendal, over 173,2 km. Tiesj Benoot, op zoek naar een WK-selectie, toonde zich en versnelde op één van de vele venijnige hellingen, net zoals Gianni Moscon, maar raakte niet weg. Wel werd het peloton stevig uitgedund en kregen we een elitegroepje vooraan.

Op zo’n 15 km van het eind besloot Tony Gallopin zijn kans te gaan. Onze landgenoot Ben Hermans maakte samen met James Shaw de oversteek. Het trio sprokkelde maximaal een voorsprong van 29 seconden, achter hen joeg Mitchelton-Scott, voor leider Trentin, op de leiders. Voor twee Ineos-leiders ging het niet snel genoeg in het slot en zij probeerden het kloofje te overbruggen, zonder succes.

Op 4 kilometer waagde Benoot nog eens z’n kans, in geen tijd ging hij voorbije de Ineos-renners, maar Mitchelton-Scott bracht het kleine peloton weer terug. Het trio telde intussen maar 12 seconden voorsprong meer op 2 kilometer van het eind. Corendon-Circus loodste Van der Poel naar voren, het tempo lag hoog, op het eind volgde nog een slothelling van een kleine kilometer en de Nederlander zette op 350 meter aan en ging met gemak voorbij het trio en pakte de zege, voor De Buyst en Clarke die een stevig gat moesten laten.

4
Photo News
4
Photo News
4
Photo News

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick isenborghs

    gino er zijn er zeker 10 die aanspraak kunnen maken op de titel , fulsang , valverde , alaphilippe , roglic , trentin om er maar enkele te noemen . Zij die denken dat het wk gespeeld word tussen de belgen en nederlanders zouden wel eens bedrogen kunnen uitkomen

  • Miele Aper

    Als Nederlander zijnde hoop ik op WK schap van Matje. Maar zeker is dat het een mooie koers gaat worden met hem en Evenepoel. 2 renners wars van tactische spelletjes en gewoon lekker koersen en kijken wie de beste is. Alleen zeer jammer dat Wautje er niet bij kan zijn,nog zo n klasbak. Mocht het een ander zijn,dan hoop ik op Gilbert,de oude warrior. M dS

Lees meer