4
Photo News

Michael Matthews opnieuw aan het feest in GP Québec, Van Avermaet eindigt derde

Michael Matthews heeft net als vorig jaar de GP van Québec op zijn naam geschreven. De Australiër klopte Peter Sagan en Greg Van Avermaet in de spurt.

Weinig te beleven in de eerste koersuren in de straten van Québec. Een vlucht van zes renners kreeg al vroeg een vrijgeleide van het peloton. Daarbij, tot groot jolijt van het thuispubliek, twee Canadezen: Evan Burtnik en Adam Roberge. Acht minuten bedroeg hun maximale voorsprong en tot een eind over halfkoers ging daar weinig van af. Roberge was op dat moment al met de ziekenwagen afgevoerd. De jonge Canadees viel vooraan letterlijk weg. Sleutelbeenbreuk, was de diagnose. Bij zijn aftocht met de ambulance kon er toch een glimlach van af, een opmerkelijk beeld.

CCC knapte in de achtervolging zijn deel van het werk op. Want: Greg Van Avermaet, een habitué in Québec met liefst vijf podiumplaatsen in negen edities, had er voor de start een goed oog in. “Ik heb hier al vaak een mooi resultaat neergezet”, luidde het bij de CCC-kopman. Vier keer tweede, één keer derde, dat kan inderdaad tellen. Toen met Mas en Mannion de laatste vluchters gegrepen werden, waren het vooral Team Sunweb en Ineos die prominent mee voorin fietsten. Remco Evenepoel had dan een moeilijk moment - hij loste even op 35 km van de finish - net overleefd. “Ik had de GP van Québec nodig om er terug een beetje in te komen, na een zware trainingsweek in de Ardennen. Zondag, in Montréal, moet ik in principe aan frisheid hebben herwonnen en beter voor de dag komen”, luidde het bij Evenepoel.

In gestrekte draf ging het naar de finish. Vincenzo Nibali, Stan Dewulf, Nathan Earle: niemand geraakte weg. Op 2 km van de streep ontbond Julian Alaphilippe zijn duivels, Sagan reageerde meteen. Van Avermaet ging gezwind mee, maar liet vervolgens een gaatje vallen. Finaal kwam het toch tot een groepsspurt en daarin toonde Matthews zich heer en meester. De tweede overwinning op rij voor de Australiër in Québec. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met zijn landgenoot Simon Gerrans en Sagan, die ook twee keer triomfeerden op Canadese bodem. Sagan werd tweede, Van Avermaet derde, Jasper Stuyven vijfde. Zondag wordt de GP van Montréal gereden. Niet vergeten: ook dààr was Matthews in 2018 aan het feest.

4
Photo News
4
Photo News
4
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Duyck

    Belachelijke verplaatsing voor twee eendagskoersen

Lees meer