BELGA

Na aandringen van wielerbond en kritiek op zijn communicatie: Verbrugghe vanaf 2020 voltijds bondscoach

Rik Verbrugghe (45) wordt volgend jaar voltijds bondscoach. De wielerbond dringt daar op aan nadat er kritiek was gekomen op de communicatie van Verbrugghe.

Verbrugghe was de voorbije dagen onderwerp van twee kleine incidenten. Gisteren plaatste hij een bericht op Twitter waarin hij zijn volgers om raad vroeg voor zijn WK-selectie. “Ik maakte maandag mijn eerste vijf renners bekend (Van Avermaet, Gilbert, Naesen, Teuns en Evenepoel, red.). Wie moet ik volgens jou nog meenemen?”, vroeg hij onder de noemer #IedereenBondscoach.

Ludiek bedoeld, maar het was erg ongelukkig dat Verbrugghe in hetzelfde bericht reclame maakte voor zijn fietszaak — “De winnaar mag bij mij een koffie komen drinken in @Veloloft”, schreef hij. Ook bij de wielerbond vonden ze dat ongepast en de tweet werd snel verwijderd.

Voor Verbrugghe was het de tweede keer in korte tijd dat hij kritiek kreeg op zijn manier van communiceren. Tim Wellens klaagde er in verschillende media over dat hij de bondscoach dit jaar amper gehoord heeft — pas een week geleden was er een eerste keer rechtstreeks contact tussen de twee. “Die samenwerking kan beter”, liet Wellens optekenen. “Een beetje communiceren met de renners kan toch geen kwaad.”

Daar tillen ze bij de bond zwaarder aan dan aan het Twitter-incident. Er is Verbrugghe gevraagd om zijn communicatie met de renners te “optimaliseren” en zich volgend jaar exclusief op de nationale ploegen te richten. De man was dit seizoen slechts halftijds bondscoach, Verbrugghe is ook ploegleider bij Bahrain-Merida. Zijn contract daar liep sowieso af, maar Cofidis hengelde afgelopen zomer ook naar zijn diensten. De wielerbond ziet zo’n nieuwe dubbele job dus niet (meer) zitten.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Deprez

    Als hij Tim thuis laat kan hij beter niemand sturen, een selectie in twee delen hoe belachelijk is dat, meent een beslissing en motiveert dat volgens prestatie en samenwerking in team verband.

  • Marc Geerts

    Twitterende kinderen....en ik ben geen fan van Wellens maar nu moet ik hem gelijk geven, twee jobs en dan nog wieler bondschochs ...onverantwoord.

Lees meer