4
Photo News

Exclusief voor abonnees

Onzekerheid rond BMC zet Van Avermaet aan het denken: "Ik ga mijn laatste grote contract tekenen, alles moet juist zijn"

Waar hangt Greg Van Avermaet (32) tegenwoordig uit? In de Tour de Yorkshire, jawel, maar waar zit hij met zijn gedachten? Nog steeds bij dat voorjaar zonder zege? Of is hij vooral bezig met zijn toekomst? Wordt het Bahrain-Merida? Of misschien Quick.Step? Of blijft hij toch gewoon bij BMC? Véél vragen.

Waarom rijd jij de Tour de Yorkshire?

"Omdat ik moet van de ploeg." (lacht)

Je hebt amper twee weken gerust na de klassiekers. Wellicht had je je rentree liever in de Ronde van België gemaakt, juist?

"Als ik had mogen kiezen, dan had ik opnieuw de Ronde van Luxemburg gekozen, begin juni. Die is me vorig jaar goed meegevallen. Dat was een beetje spelen. We waren er de enige WorldTourploeg en het was leuk om meteen weer aan te pikken met een paar overwinningen. Maar Yorkshire is belangrijker voor de ploeg. Sophos, één van onze sponsors, heeft zijn hoofdkwartier in Engeland en zij zijn belangrijk. Pas op, deze koers is magnifiek. Het parcours ligt me echt, er is een goeie sfeer, er is heel veel volk, alleen de datum ligt ambetant. Dit is midden in mijn rustperiode."

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pedro Gonzalez

    Versele, een naam uit het Waasland als ik me niet vergis. Anna Van der Breggen werd ook olympisch kampioene na de val van Annemiek van Vleuten. Dat heeft ze voortdurend gezegd. Gouden Greg niet, die weet blijkbaar van niets, nietwaar? Het zou hem sieren mocht hij dat ooit eens toegeven.

  • Marc Pauwels

    Met Van Avermaet is het over om nog veel prijzen te pakken. Overvleugeld door de volgende generatie.

Lees meer