4
EPA

Ook Froome en Dumoulin zagen indrukwekkende Van der Poel: “Hij laat zien dat alle wielerwetten bullshit zijn”

Net zoals de hele wielerwereld zagen viervoudig Tourwinnaar Chris Froome en Girowinaar Tom Dumoulin afgelopen zondag hoe Mathieu van der Poel op onwaarschijnlijke manier de Amstel Gold Race naar zijn hand zette: “Hij was indrukwekkend.”

Ook Tom Dumoulin en Chris Froome bekeken zondag het nieuwste kunststukje van Van der Poel: de Brit na de persconferentie van de Tour of the Alps, een vijfdaagse rittenwedstrijd die gisteren van start ging, en de Nederlander vanop de Teide, waar hij op trainingskamp is.

Froome zag zijn ploegmakker Michal Kwiatkowski meestrijden voor winst, maar ook hij kon zijn ogen niet geloven na de onwaarschijnlijke terugkeer van Van der Poel: “Hij was héél indrukwekkend”, vertelde de Brit voor de start van de openingsrit van de Tour of the Alps aan Cyclingnews. Froome en Van der Poel reden nog nooit samen een wedstrijd: “Ik ken hem dus ook niet echt, maar hij is duidelijk getalenteerd”, trapte de viervoudige Tourwinnaar een open deur in. Toch voelt de Brit zich naar eigen zeggen nog niet oud en versleten door de komst van Van der Poel.

4 Chris Froome.
Photo News Chris Froome.

Dumoulin gaf voor de Amstel al blijk van veel waardering voor zijn landgenoot: “Als ik ooit nog eens train voor de klassiekers, ga ik een week met hem op pad om te kijken hoe hij alles aanpakt”, vertelde hij aan AD. De voormalige Girowinnaar vindt vooral de alternatieve aanpak van Van der Poel opvallend: “Na maanden van lange duurtrainingen in de winter moeten wij volgens ons schema Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico rijden. Van der Poel rijdt tijdens de winter veel minder lange trainingen en kan na zeven uur koersen toch nog mee. Hij laat gewoon zien dat al die oude wielerwetten bullshit zijn”, sprak Dumoulin met volle bewondering over zijn landgenoot.

4 Tom Dumoulin.
Photo News Tom Dumoulin.

Giovanni Visconti was iets voorzichtiger in zijn uitspraken. Volgens de drievoudige Italiaanse kampioen is het voor jongere renners makkelijker dan voor oudere renners: “Zij voelen nog geen druk en hebben minder stress. Ook ik heb dat meegemaakt in mijn carrière”, ervaarde de kopman van Neri-Selle Italia. Toch ziet Visconti wat iedereen ziet: Van der Poel en Van Aert zijn de toekomstige toppers van het eendagswerk: “Van der Poel is bijzonder sterk. Hij is speels, maakt nog fouten in de wedstrijden, maar zet die dan toch naar zijn hand. Dat zo’n toptalent ook nog eens bescheiden blijft, maakt hem speciaal”, bewierookte Visconti de Nederlandse kampioen.

4 Giovanni Visconti.
Photo News Giovanni Visconti.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jacques weterings

    SKY is meer 'n medisch instituut dan 'n wielerploeg. Dat weet ook Sir Wiggins.

  • Freddy van Puymbrouck

    Johan, denk je dat ik dat niet gedaan heb,Froome was eigenlijk een nobody voor hij bij Sky kwam.Kijk eens naar zijn resultaten bij de profs voor hij bij Sky was,na anderhalf jaar Sky de tour winnen is bijna een mirakel en mirakels bestaan niet in sport.Kijk naar Betsema vanuit het niets op een jaar wereldtop en dan loopt ze tegen de lamp een beter voorbeeld kun je niet hebben!

Lees meer