2 Wout van Aert won vorig jaar het BK tijdrijden.
BELGA Wout van Aert won vorig jaar het BK tijdrijden.

Organisatoren en Belgian Cycling bevestigen: BK tijdrijden op 20 augustus in Koksijde

De Belgische kampioenschappen tijdrijden bij de mannen elite, vrouwen elite en mannen elite zonder contract worden op 20 augustus in Koksijde gehouden, zo bevestigden de organisatoren en Belgian Cycling.

Het BK stond eerst gepland op donderdag 18 juni, maar moest toen verschoven worden vanwege de coronamaatregelen.

"Als echte wielergemeente zijn we ontzettend tevreden dat het BK tijdrijden kan doorgaan", vertelde Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde. "Corona gooide roet in het eten, maar uitstel is geen afstel. We kijken met z'n allen uit naar dit topevent."

De renners krijgen een technisch en uitdagend parcours voorgeschoteld van dertien kilometer, met daarin onder meer de beklimming van de Hoge Blekker, natuurreservaat De Doornpanne en de landingsbaan van het militair domein. De start wordt gegeven op de Zeelaan in Koksijde-Bad. De aankomst is voorzien in Koksijde-Dorp, ter hoogte van de tennis- en padelclub. 

Lees ook: Mathieu van der Poel verkent finale Parijs-Roubaix: “Eerste keer in de hel” 

2
Photo News

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Deprez

    Daar zou normaal de twee renners aangeduid moeten worden voor het wereld kampioenschap tijd rijden en niet op voorhand zonder enige waardemeter van bewijs vorm.

Lees meer