4
BELGA

Exclusief voor abonnees

Van Aert: "Na Ronde opgestaan met het gevoel alsof er een camion over mij was gereden"

"Zowel maandag als dinsdag ben ik opgestaan met het gevoel alsof er een camion over mij gereden was. De Ronde van Vlaanderen heeft er zwaar ingehakt." Maar tijdens de verkenning van vandaag vond Wout van Aert (23) zijn goesting terug. "Zondag wil ik nog één keer knallen."

Een paar weken geleden maakte je al een eerste keer kennis met de kasseien van Parijs-Roubaix. Hoe belangrijk was deze tweede verkenning?

"Belangrijk genoeg. Dit was heel anders dan een maand geleden. De wind blies deze keer in de rug. De weersvoorspellingen vertellen ons dat het zondag ook zo zal zijn. Dat betekent dat het sneller zal scheuren. De kasseien lagen er vandaag ook nat bij. Sommige stroken waren echt modderig. Daardoor begrijp ik nu bijvoorbeeld beter welke schade het Bos van Wallers kan aanrichten."

Vooral de 'secteur pavé Bernard Hinault' in Haveluy was de moeite. Pure cross, was dat.

"Amai. Het zou wel lente worden de komende dagen. Dat zal dus nog opdrogen. Het zal er dan nog van afhangen of ze dat opkuisen."

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Nols

    Ik weet maar al te best dat dit een remhendeltje van een kinderfietsje is, zelfs de vrouwen zouden daar niet mee durven buiten komen. Als jullie zondag Van Aert willen zien zoek dan een plaatsje op meer dan 50 km van de meet want anders gaan jullie hem niet zien.

  • Ivo Torfs

    @Peter Nols, zielige reactie van uwentwege, het geeft zeer goed weer dat U niet weet waarvoor wat dat " derde hendeltje" dient.

Lees meer