Patrick Lefevere.
BELGA Patrick Lefevere.

Patrick Lefevere bijzonder boos na uitsluiting van Iljo Keisse: “Als het van mij afhing, stapte de ploeg collectief uit de Ronde van San Juan”

“Als het van mij afhing, stapte de ploeg collectief uit de Ronde van San Juan.” Patrick Lefevere, de grote baas van Deceuninck-Quick.Step, reageerde bijzonder boos op de uitsluiting van zijn renner Iljo Keisse. “We bekijken nog wat het UCI-reglement zegt, en dan zullen we snel beslissen of we straks nog starten of niet. De ploeg moet om 7 uur Argentijnse tijd vertrekken in het hotel - dat is over een half uur al.” Even later nam de ploeg toch de beslissing om van start te gaan in de vierde etappe van de Argentijnse rittenkoers, die omstreeks 20u30 Belgische tijd zal aankomen in Valle Fértil/Villa San Agustín.

Voor Lefevere staat de straf niet in proportie tot wat Keisse heeft gedaan. “Natuurlijk ben ik niet content met de pose van Iljo. Dat is fout, en dat weet hij zelf ook. Maar hij heeft 70 dollar boete betaald en de politie heeft de zaak gesloten. En toch blijft die vrouw er spel over maken. Ze zal geld willen, zeker?”

Bekijk ook:

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dave Janssens

    Dus als het van u afhing zou je quick step collectief belachelijk maken voor gans de wereld? Alleen in vlaanderen dit. Sorry man hij liet een erg suggestieve foto optekenen en moet maar op de blaren zitten. Dat die jongen een goede inborst heeft daar twijfel ik en met mij velen niet aan, maar ge gaat ook geen slechte grappen vertellen op pakweg de herdenkingsplechtigheid van den groten oorlog. There's done and there's not done dude.

  • eric maier

    Walter De Vuyst jij kent het reglement wel ? ik zou toch maar eens nakijken, want wat Keisse deed was niet echt met duidelijk opzet te noemen om ze belachelijk te maken. De hoek van waaruit de foto is genomen maakt het erger dan het was. De beslissing va nde UCI is niet genomen om basis van het reglement zelf maar op basis van een morele keuze in het zog van de metoo hype, natte vingerwerk dus.

Lees meer