8 Victor Campenaerts.
Jan De Meuleneir/Photo News Victor Campenaerts.

Exclusief voor abonnees

Perfectionist Victor Campenaerts over waaróm hij zich afbeult in Namibië: "Ik denk elke dag aan het werelduurrecord”

Vrijdag weet Victor Campenaerts (27) het. Dan krijgt hij te horen of hij een poging mag doen om het werelduurrecord van Bradley Wiggins te breken. Groen licht betekent dat hij tussen 15 en 18 april zijn kans waagt in Aguascalientes, Mexico. Rood licht zou een dreun op zijn hoofd zijn. “Dan ga ik ‘efkes’ depressief zijn, ja.”

Het is al maanden wachten op nieuws over je werelduurrecordpoging. Hoe groot is de kans dat die aanval er echt komt?

“Vrijdag is D-day, dan gaan we het weten. Ik hoop natuurlijk heel hard, maar op dit moment staat het nog niet honderd procent vast.”

Wat is het probleem?

“Een werelduurrecord aanvallen doe je niet zomaar. Dat is een heel project, en dat kost geld. De ploeg werkt hard om de sponsoring rond te krijgen. Ik kreeg geregeld een update van onze manager, John Lelangue. Dat zijn altijd positieve berichten, dus ik ben optimistisch. Ik denk niet dat hij iemand is die je een kat in een zak verkoopt.”

Zo’n aanval kost inderdaad wel wat geld: 150.000 euro, is ons gezegd.

“Mij is gezegd dat 100.000 euro het absolute minimum is. In die prijs zit de fiets, het materiaal, de reis naar Mexico, het verblijf daar, het gebruik van een hoogtetent, de kosten voor personeel, de vergoeding voor mijn trainer, de huur van de piste, enzovoort. Ik ga sowieso drie weken voor de aanvang van het tijdslot naar daar om aan te passen aan het uurverschil, dus die periode betaal je ook.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    Namibie als trainingsbasis gebruiken, mja, het kan bijna niet gekker. Dit gaat de kloof niet dichter maken van wat hij achter staat. Is hij misschien op zoek naar een lief ?

  • Gino Denil

    De 115e Parijs-Roubaix werd aan een gemiddelde van 45,204 km/u afgelegd door winnaar Greg Van Avermaet in 2017. Die is wat langer dan 180 km en gaat over veel slechtere wegen, Rudy De Wever.

Lees meer