6 Ullrich en Pevenage
Bongarts/Getty Images Ullrich en Pevenage

Exclusief voor abonnees

Pevenage openhartig over dopingverleden: “Ali Babá bediende andere ploegen met mijn mountainbike. Hij heeft zich later van miserie verhangen”

Hij had zijn boek Rudicio kunnen noemen. Naar: ‘Hijo di Rudicio’, de codenaam van ex-Tourwinnaar Jan Ullrich in het grote ­dopingschandaal Operación ­Puerto. Maar hij koos voor de ­titel: Der Rudy. Het is de opgestoken middenvinger van Rudy ­Pevenage (65) naar de Duitse pers, die zijn pupil Jan Ullrich heeft afgebrand, terwijl Ullrich volgens Pevenage maar gewoon doping gebruikte zoals iedereen doping gebruikte. Over die ­onwaarschijnlijke jaren vertelt Der Rudy, met mate. Want hij zou nog veel meer kunnen vertellen.

Hij liep al een hele tijd met de idee om dit boek te schrijven, zegt Rudy ­Pevenage. “Ik dacht eerst: ik laat het boek pas verschijnen als ik er niet meer ben. Ik ben al een paar keer bijna weggeweest. Ik heb enkele zware ongevallen ­gehad. Ik heb keelkanker overleefd. Maar dan dacht ik: ik doe het nu. En wie wil reageren, moet het maar doen. Ik heb van niets of niemand schrik. Ook niet van Bild ­Zeitung of Focus. Die hebben mij ­genoeg gekloot in mijn leven.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc werbrouck

    Duidelijk dat al die 'grote' renners pakten.Nu nog? O zijn ze weeral een proflengte voor op de onderzoekers?

  • DANIEL VERSTRAETEN

    Hij is precies nog fier ook met zijn verhaal,ik zou schampte hebben.

Lees meer