2
EPA

Ploegdokter Vanmol: “Jakobsen mogelijk volgende week naar Nederland, we gaan ervan uit dat hij weer renner wordt”

Hoe gaat het intussen met Fabio Jakobsen? Deceuninck-Quick.Step-dokter Yvan Vanmol gaf bij Sporza een update over de toestand van de renner. “Ik denk dat hij op het einde van de week overgebracht wordt naar Nederland.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Positief nieuws uit Polen. “De toestand van Fabio Jakobsen is zeer goed. Zeker gezien de ernst van het ongeval dat hij gehad heeft”, vertelde Yvan Vanmol, de ploegdokter van Deceuninck-Quick.Step, bij Sporza. “Hij is volledig bij bewustzijn en kan communiceren. Ik denk dat hij op het einde van de week klaar zal zijn om overgebracht te worden naar Nederland.” 

“Onze enige zorg is de esthetische schade en eventueel de activiteit van de spieren rond de mond", vervolgde Vanmol. “Welke vooruitzichten er zijn? Vermits er geen vitale organen geraakt zijn, hopen wij uiteraard op het beste. We gaan ervan uit dat Fabio weer renner wordt. En hoe wij communiceren? Via tekstberichten, praten kan hij nog niet. Hij heeft hoop op herstel.”

2 Archiefbeeld: Yvan Vanmol naast Wilfried Peeters.
belga Archiefbeeld: Yvan Vanmol naast Wilfried Peeters.

Lees ook: Eerbetoon aan Jakobsen à la Remco: “De pijn die ik voelde, is niks vergeleken met de pijn die Fabio lijdt”

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tamara Desmet

    Hopelijk komt alles goed.

  • Marc vermeiren

    Hopelijk kan dit rastalent snel terug in peloton terug zijn. Ik duim alvast mee.

Lees meer