5 De Tour van 1964. Symbool voor de rivaliteit tussen Anquetil (links) en Poulidor is deze foto op de Puy du Dôme. De twee rivalen strijden er letterlijk schouder-tegen-schouder.
AP De Tour van 1964. Symbool voor de rivaliteit tussen Anquetil (links) en Poulidor is deze foto op de Puy du Dôme. De twee rivalen strijden er letterlijk schouder-tegen-schouder.

Exclusief voor abonnees

PORTRET. Poulidor: een prachtige verliezer

Wielerlegende Raymond Poulidor is overleden. Hij werd 83. Poupou - opa van Mathieu en David van der Poel - was de populairste Franse “coureur” aller tijden. Hoewel hij nimmer de Tour won en zelfs nooit één dag in het geel reed. In de beginjaren van zijn carrière botste hij op zijn Franse rivaal en “meester”, Jacques Anquetil. Nadien stond Eddy Merckx een Tourzege in de weg. Zo bleef Poulidor “de eeuwige tweede”, tot in de dood.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer