Quick-Step Floors

Quick-Step met vijf Belgen, maar zonder Tom Boonen in Dwars door Vlaanderen

Quick-Step Floors trekt met vijf Belgen naar Dwars door Vlaanderen (WorldTour) van woensdag, maar Tom Boonen is er niet bij. De ex-wereldkampioen, bezig aan zijn laatste weken als profrenner, focust deze week op E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag). Boonen won Dwars door Vlaanderen in 2007.

Wel van de partij zijn Tim Declercq, Dries Devenyns, Belgisch kampioen Philippe Gilbert, Iljo Keisse en Yves Lampaert. Kopman is de Nederlander Niki Terpstra, die de koers won in 2012 en 2014. Ook de Colombiaan Fernando Gaviria en de Tsjech Zdenek Stybar maken deel uit van de achtkoppige selectie.

Quick-Step Floors benadrukt in een persbericht dat het in Dwars door Vlaanderen het succesvolste team is van het voorbije decennium. Daarbij verwijzend naar de dubbele triomf van Terpstra en de zeges van Tom Boonen en Kevin Van Impe in respectievelijk 2007 en 2009. Hij vloerde toen Niko Eeckhout en Stuart O'Grady. Vorig jaar ging Jens Debusschere (Lotto-Soudal) in Waregem met de bloemen aan de haal.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Vincent Salembier

    Het deelnemersveld van Dwars door Vlaanderen is Worldtourniveau onwaardig.Geen Sagan, Boonen, Kwiatkovski en Van Avermaet.