Rohan Dennis won opnieuw.
Eleven Sports Rohan Dennis won opnieuw.

Rohan Dennis wint ook slotrit virtuele Ronde van Zwitserland, Tim Wellens eerste Belg op 29ste plek

Rohan Dennis (Ineos) heeft de vijfde en laatste rit in de virtuele Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Australiër pakte eerder ook al de bloemen in de openingsetappe.

De 29-jarige Dennis, wereldkampioen tijdrijden, bleef thuis op rollen na 36 kilometer van Camperio tot Disentis-Sedrun de Ier Nicolas Roche (Sunweb) met twaalf seconden voor. De Deen Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) maakte het podium vol.

Langs Belgische zijde kwam het Lotto Soudal-trio Tim Wellens, Stan Dewulf en Gerben Thijssen in actie. Wellens leverde met de 29e stek, op bijna zes minuten van Dennis, de beste prestatie. Thijssen volgde als 36e en Dewulf in zijn spoor als 41e.

De Digital Swiss 5 (DS5), die de wegens de coronacrisis afgelaste reguliere Ronde van Zwitserland moest vervangen, telde vijf etappes. Rohan Dennis veroverde de zege dus ook al in de eerste rit, de Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ) pakte de bloemen in etappe twee en vier. Rit drie was tussendoor een prooi voor Nicolas Roche.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Deville

    Het decor in de Ronde van Zwitserland was echt, maar de virtuele caméra voering was in de RVV realistischer. Ook wat drafting betreft was de RVV beter. Een combinatie van van de twee systemen zou voor een nieuw onderdeel in het wielrennen kunnen zorgen.

Lees meer