4
Photo News

Exclusief voor abonnees

Podiumplaatsen-experts stellen Van Avermaet gerust in Rondedroom: "Chill, Greg, komt wel goed"

Drie Ronde-podia in vier jaar, maar nooit op het hoogste trapje: Sean Kelly (61) en Leif Hoste (40) weten hoe het voelt. Voor ‘lotgenoot’ Greg Van Avermaet is het een kwestie van tijd, geloven ze. "Op een dag lukt het hem."

Doen die opeenvolgende ereplaatsen niet meer pijn dan deugd?

Kelly: "Ze frustreren, dat klopt. De sterke klassieke coureur die ik was wilde toch minstens één keer in zijn carrière de Ronde van Vlaanderen hebben gewonnen. Dat je eens tweede wordt: oké. Met die tweede misser kan je ook nog leven. Maar na de derde keer ‘net niet’ vloek je de kasseien uit de grond, geloof me. (lacht) Voor Greg is ‘De Ronde’ het allerhoogste goed. Zo gaat dat met Vlaamse renners. Zij worden geboren met een droom, voeden de ambitie vanuit de kinderwieg. Van Avermaet hoeft zichzelf niet meer te overtuigen, hij wéét dat hij deze wedstrijd kan winnen. Chill dus, Greg. Rustig blijven, je ding doen zoals altijd en de best mogelijke race rijden. Teren op je ervaring — je weet als de beste waar de cruciale punten liggen — en je sterke team. En hopen op die superdag. En vooral niet aan het piekeren slaan en beginnen nadenken over alle mogelijke scenario’s. Want dan maak je jezelf compleet gek."

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis Meeus

    Frans, sagan heeft ook niet veel rond hem.

  • Louis Meeus

    Frans, satan heeft ook niet veel rond hem.

Lees meer