Peter Sagan.
TDW Peter Sagan.

Sagan begrijpt niet hoe hij ten val is gekomen op Oude Kwaremont

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) ging bij de laatste passage van de Oude Kwaremont op 17 kilometer van de streep onderuit en sleurde Greg Van Avermaet en Oliver Naesen mee in zijn val. De crash maakte een einde aan de achtervolging die het drietal had ingezet op uiteindelijke winnaar Philippe Gilbert. "Ik begrijp niet wat er daar gebeurde", zei de Slowaakse wereldkampioen na afloop.

"Ik weet niet of het mijn fout was, maar ik denk het niet. Ik voelde dat ik achteruit getrokken werd, door een kledingstuk misschien", verklaarde de 27-jarige Sagan, die bij de val het achterwiel van zijn fiets verloor en lang moest wachten op een nieuw exemplaar. "Het was een gecompliceerde race, maar ik voelde me goed en zat in een goede positie. Ik had Gilbert op het laatste stuk kunnen terugpakken, maar mijn val besliste daar anders over. Dat hoort bij het wielrennen. Het lot wilde niet dat ik won vandaag."

Op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont reed de wereldkampioen heel dicht bij de dranghekken. Vertraagde tv-beelden van de val tonen dat Sagans achterwiel een pootje raakte en hij daardoor tegen de grond smakte. Sagan kwam in Oudenaarde uiteindelijk als 27e over de streep. Vorig jaar won hij "Vlaanderens Mooiste".

Lees meer