4
EPA

Sagan: "Wil het record graag verbreken"

Peter Sagan telt na zijn etappewinst van vandaag nu elf ritzeges in de Ronde van Zwitserland en verbreekt daarmee het record van de nog in koers zijnde Fabian Cancellara (tien zeges). Sagan staat nu gelijk met recordhouders Ferdi Kübler en Hugo Koblet.

Peter Sagan zit opnieuw in de winning mood. Na een moeilijk 2014 en een aarzelend seizoensbegin is hij duidelijk weer op dreef sinds de Ronde van Californië, waar hij twee etappes won en de eindzege pakte. Nu telt hij ook twee overwinningen in de Ronde van Zwitserland, goed voor een totaal van elf in die WorldTour-koers. Hij verbreekt daarmee de tien zeges van Cancellara en komt op gelijke hoogte met Kübler en Koblet, oud-wielrenners wiens record al uit de jaren '50 dateert.

"Ik ken hen niet", aldus de Slovaak na afloop. "Maar ik wil dat record graag morgen breken." Want ook die etappe zou net zoals donderdag wel eens kunnen uitdraaien op een massasprint. "Ik ben vooral blij met deze overwinning", aldus Sagan. "De ploeg heeft perfect werk verricht vandaag. Bennati bleef bij me tot in het slot en dan was het aan mij om het af te werken. Ik moest nog van vrij ver komen, maar slaagde er toch in om die Lotto-man (Roelandts) te remonteren."

4
EPA
4
EPA
4
PHOTO_NEWS

Lees meer