4 Peter Sagan op het podium in Aalst.
Photo News Peter Sagan op het podium in Aalst.

Sagan wil niet naar Aalst komen na voorval met “warmbloedige dames”: “Die jongen was zó aangeslagen”

Opvallend nieuws vanuit Aalst. Peter Sagan wil niet naar het na-Tourcriterium komen na een incident dat op de editie van vorig jaar plaatsvond. De Slovaak zou helemaal van zijn melk zijn geweest na een incident met enkele “warmbloedige dames”. 

Peter Sagan, de voorbije jaren telkens aanwezig in het na-Tourcriterium van Aalst met de groene trui rond de schouders, zal er dit jaar niet bij zijn. De Slovaak heeft geen zin meer in de trip naar Aalst, zo bevestigt organisator Renno Roelandt aan TV Oost Nieuws. De reden? Enkele dames die vorig jaar plots het podium opsprongen. 

“Onmiddellijk na de podiumceremonie hebben we Sagan vorig jaar met veel moeite kunnen overtuigen om zich te laten bewonderen in de VIP-ruimte”, klinkt het. “Op een zeker ogenblik zijn daar een reeks warmbloedige vrouwen dat podium opgesprongen. We hebben hem moeten afvoeren via een achterpoortje”, verduidelijkte organisator Renno Roelandt aan TV Oost Nieuws. “Uitermate gelukkig was die jongen niet. Ik vermoed dat hij niet meer wil komen. Hij was zó aangeslagen. Nu, Sagan is al enkele keren naar Aalst gekomen. Dus het is geen werelddrama.”

4 Sagan in Aalst.
BELGA Sagan in Aalst.

Van Aert

De organisatoren van het na-Tourcriterium in Aalst hebben wel de komst van Thomas De Gendt, Tim Merlier en Remco Evenepoel bevestigd. Ze gaan ook vol voor Wout van Aert en voor de Tourwinnaar, wie dat ook wordt. “Met Wout van Aert, wel een onmisbare pion in ons geheel, zijn we ernstig bezig en de Tourwinnaar willen we ook absoluut. Dat zijn we verplicht aan onze stand. Er is een grote kans dat de wielerfans de gele trui zullen zien in Aalst. Maar het is afwachten wie de Tour wint, want er zijn nog zeker vijf kandidaten. Wij mogen niet verkeerd gokken, hè. Want dan ben je je centen kwijt.” 

Ook Dylan Teuns, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet staan op het verlanglijstje. Het criterium wordt maandag 29 juli, daags na de Tour, gereden.

4 Peter Sagan troefde vorig jaar Yves Lampaert af.
Photo News Peter Sagan troefde vorig jaar Yves Lampaert af.
4 Peter Sagan, vorig jaar in Aalst.
Photo News Peter Sagan, vorig jaar in Aalst.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric maier

    De echte reden is wat er na dat incident gebeurde. Sagan wou niet lang in de vip ruimte zijn, wat logisch is. Net als de meeste renners zo kort na de Tour willen ze zo snel mogelijk gaan slapen na een criterium. Dat de organisatie de oren van zijn kop zaagde en er nog enkele vips hem als een attribuut behandelden was de maat wel vol. Ik begrijp hem volkomen.

  • Paul Van Hooland

    En Chippolini die een boy een meisje liet zoeken voor hem op parcourt , een geluk dat haar ouders er waren . Dan liep hij hulpeloos Cindy te bleiten . Voor een volwassen man , komaan zeg . Van Hooland Paul

Lees meer