Sean De Bie (rechts) en Stig Broeckx aan het werk tijdens het Natourcriterium van Herentals.
BELGA Sean De Bie (rechts) en Stig Broeckx aan het werk tijdens het Natourcriterium van Herentals.

Sean De Bie en Stig Broeckx verlengen bij Lotto-Soudal

Sean De Bie en Stig Broeckx hebben hun overeenkomsten bij Lotto-Soudal verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie vandaag bekend.

De 25-jarige Broeckx maakte deel uit van het Lotto Cycling Talent Project, toen hij in de zomer van 2013 een stage kreeg bij het toenmalige Lotto-Belisol. In de World Ports Classic maakte hij meteen indruk, dit jaar kleurde hij mee de Ronde van Vlaanderen en mocht hij in de Giro zijn eerste grote wielerronde afwerken. "Ik had de Giro nodig om de volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling als renner. Met deze contractverlenging krijg ik nog twee jaar extra om mij te tonen en te ontwikkelen. Vooral de voorjaarskoersen liggen me goed. Ik zal dan ook volgend jaar proberen om mij te laten zien in die koersen", aldus Broeckx.

De één jaar jongere Sean De Bie maakte vorig jaar zijn profdebuut bij de Lotto-ploeg. "Mijn eerste jaar als beroepsrenner was niet goed. Ik vond het goede gevoel niet en dat resulteerde in slechte resultaten", vertelde de Europese kampioen bij de beloften van 2013. "Sinds dit seizoen heb ik het koersplezier teruggevonden en gaat het goed. Het meest fier ben ik op mijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen. In onze ploeg is het niet gemakkelijk om deze selectie te halen. Dankzij mijn vijfde plaats in De Driedaagse van De Panne-Koksijde heb ik mijn plaats kunnen afdwingen. Ook de manier waarop ik GP Impanis kon winnen was fantastisch."

Lees meer