Photo News

Sensatie op WK tijdrijden voor junioren: Tiberi breekt pedaal bij start, maar knalt alsnog naar goud

Straffe kost op het WK tijdrijden bij de junioren. De Italiaan Antonio Tiberi brak z’n pedaal bij de start, wisselde van fiets én knalde uiteindelijk naar de gouden medaille. Van de hel naar de hemel. De Nederlander Enzo Leijnse en de Duitser Marco Brenner maakten de top drie compleet. Lars Van Ryckeghem was met een 28ste plek de eerste Belg, Branko Huys eindigde als 33ste.

Vlak na de start verloor de 18-jarige Tiberi een kleine halve minuut. Zijn pedaal brak af en hij moest even wachten tot de fietswissel kon doorgaan. Toch slaagde hij er nog in een onklopbare toptijd op de tabellen te zetten.

Opvallend, ook bij de meisjes juniores verliep de tijdrit van de kersverse wereldkampioene eerder op de dag niet probleemloos. De Russin Aigul Gareeva veroverde het goud nadat ze kort voor de finish een bocht had gemist en zo een tiental seconden had verloren.

Vorig jaar verpletterde Remco Evenepoel de tegenstand in de juniorentijdrit tijdens het WK in het Oostenrijkse Innsbruck. Branko Huys werd toen 44ste.

Van Ryckeghem: “Vloeken na kettingprobleem”

Huys: “’t Was een hel”

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    Vorig jaar al een opmerkelijk 1e jaars juniro seizoen gereden. Wat er meteen opvalt is dat de wedstrijden dat hij e rwou staan, er ook stond. En dit jaar best een bere-seizoen voor hem, en het lijkt er ook op dat hij klmitalent heeft. In Italie hoopt men stilletjes op een nieuwe ronderenner. Men is in elk geval bezig hem in die richting op te leiden.

  • Ruby Robeyns

    Zilver voor Nederland, tweede vandaag!

Lees meer