Stig Broeckx tijdens zijn test.
rv Stig Broeckx tijdens zijn test.

Stig Broeckx (28) legt inspanningstest af: “Hij voelde zich klaar voor nieuwe stap”

Stig Broeckx heeft zo’n 2,5 jaar na zijn zware val in de Baloise Belgium Tour een nieuwe stap gezet in zijn herstel. Dat toonde sportcoach Paul Van Den Bosch, die Broeckx wekelijks begeleidt, op Twitter. De 28-jarige ex-prof ging op eigen initiatief een inspanningstest afleggen in het Energy Lab in Beringen. 

Paul Van Den Bosch stuurde een vleugje geluk de Twitterwereld in. Op een foto die de coach postte op de sociaalnetwerksite is een lachende Stig Broeckx op een racefiets te zien. “Stig voelde zich klaar om een inspanningstest te komen afleggen”, legt Van Den Bosch uit. “Dit is een nieuwe stap, zonder dat er verwachtingen geschept moeten worden. De tests zijn voor Stig een stimulans om beter te worden, want die mentaliteit van een topsporter is er nog steeds. Hij kan op basis van zijn waarden zien dat hij evolueert, een trigger.”

Broeckx was volgens Van Den Bosch heel benieuwd naar welke wattages hij kon trappen. “Hij weet nog heel goed wat zijn waardes als profrenner waren. En natuurlijk beseft hij dat het niet mogelijk is om die nog te halen. Maar het is echt wel ongelooflijk knap dat Stig nu al op een koersfiets kan rijden. Daar durfden we enkele maanden geleden niet aan te denken.” 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peeters Freddy

    Dit is voor mij de sportman van het jaar. Hopelijk komt alles goed met Stig.

  • willy van dijck

    Chapeau jongen je laat zien dat wielrenners mannen met ballen zijn.

Lees meer