3
BELGA

Straf: Van Aert zou Kuurne vanuit sofa volgen, maar traint daags na Omloop wel 6 uur over Amstel-wegen

Een leugentje om bestwil van Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma had zaterdag nog getweet dat hij Kuurne-Brussel-Kuurne vanuit de sofa zou volgen, maar gisteren bleek dat hij er daags na de Omloop voor een trainingstocht van 178 kilometer op uit trok. Al valt dat wel nog mee in vergelijking met de laatste krachttoer van Thomas De Gendt op stage in Calpe...

Opvallende oproep na de Omloop. Wout van Aert (13de) was bij het dokkeren op de kasseien van de Haaghoek zijn fietscomputer verloren. De drievoudige wereldkampioen in het veld deed daarom op Twitter een oproep om het kleinood terug te vinden. “Ik verloor mijn fietscomputer midden op de Haaghoek aan de linkse kant. Een gesigneerd truitje voor de eerlijke vinder!”

Twee uur later was de Pioneer van Van Aert terecht. Een zekere Mathieu Wolff tweette Van Aert toe dat hij de fietscomputer in Kuurne kon afleveren. Het enige probleem was dat onze landgenoot die wedstrijd niet zou rijden. “Ik zit morgen in mijn sofa, maar als je het aan de bus kan afleveren, regel ik het truitje”, klonk het. 

Zo gezegd, zo gedaan. En dus werd de eerlijke vinder beloond door Van Aert en Jumbo-Visma. De gelukkige mocht zijn truitje net voor de start in Kuurne bij de ploegbus komen ophalen. Een mooie geste van Van Aert, al zat die op dat moment niet bepaald in zijn sofa...

De bewering leek achteraf gezien een leugentje om bestwil. Van Aert ging daags na de Omloop immers stevig trainen. De derde uit de Strade Bianche in 2018 pakte op zijn Strava-profiel uit met een trainingsrit van 178 kilometer. Van Aert rijdt dit seizoen het klassieke voorjaar tot en met de Amstel Gold Race en net de wegen van die wedstrijd ging hij gisteren verkennen. Aan de zijde van ploegmaat Pascal Eenkhoorn ging het onder meer over de Fromberg, de Cauberg, de Bemelerberg en de Keutenberg. Stevige kost na een al even stevige seizoensopener in de Omloop. 

3 .
RV .

De Gendt rondt mini-Vuelta af met training van 264 km

Al verbleekt dat bij de data die Thomas De Gendt deelde. In deze periode van het jaar maken niet alleen de klassieke wegwielrenners indruk op Strava. Zo postte De Gendt gisteren zijn laatste trainingsrit van zijn stage in Calpe. De aanvaller van Lotto-Soudal bereidde zich er de voorbij dagen aan de zijde van ploegmaat Tosh Van der Sande voor op Parijs-Nice. Het resultaat mag meer dan gezien worden: De Gendt legde de voorbije 28 dagen maar liefst 2.904 kilometer op de fiets af. Een kleine Ronde van Spanje als het ware. Als kers op de taart volgde gisteren een indrukwekkende slottraining van 264 kilometer. We weten wie in de gaten te houden in de Koers naar de Zon.

3 .
RV .

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Schepens

    Mooi van Thomas de Gendt om zomaar 265 km te fietsen. Ikzelf reed er vorige week 261 met alle beklimmingen van de ronde van Vlaanderen. En surplus nog 5 uur gewerkt die dag. Blijven trainen hee.

  • René Pijnacker

    Roger Deprez, de vraag stellen is hem beantwoorden, waar was VDP? Van de winter zelf steeds de prestaties en afwezigheid van VA verdedigen vanwege voorbereiding op het wegseizoen. Nu is weer de reden te weinig voorbereiding op de weg. Wat wil je nu kerel? VDP heeft veel langer doorgecrosst 2 klassementen er bij gepakt en al een (weliswaar kleine) rittenkoers gereden. Mag die ook eens bijkomen a.u.b.??

Lees meer