Tadej Pogacar vorig jaar in de Vuelta.
EPA Tadej Pogacar vorig jaar in de Vuelta.

Supertalent Pogacar klopt specialist Roglic op Sloveens kampioenschap tijdrijden

Geen dubbel voor Primoz Roglic. Tadej Pogacar troefde de topfavoriet af op het Sloveens kampioenschap tijdrijden. Het 21-jarige toptalent was negen seconden sneller dan Roglic, die vorige week wel al het kampioenschap op de weg had gewonnen.

Roglic kon in de tijdrit over 15,7 kilometer, die grotendeels bergop ging richting de hoogvlakte van Pokljuka, zijn favorietenrol niet waarmaken. De 21-jarige Pogacar prolongeerde zijn nationale tijdrittitel. De klimmer van UAE Team Emirates eindigde vorig jaar als derde in de door Roglic gewonnen Ronde van Spanje.

Slovenië is het enige Europese land dat in de coronatijd de nationale titelstrijd op de geplande datum kon laten doorgaan. In de herziene wielerkalender van de UCI zijn de nationale kampioenschappen verschoven naar het weekeinde van 22 en 23 augustus, een week voor de start van de Tour de France. In Slovenië werden vorige maand al de maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen versoepeld.

Lees ook: Deceuninck-Quick.Step verlengt aflopende contracten van ervaren rotten Devenyns en Keisse 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer